Pe scurt (10 august 2010)

1934

Celulele stem adulte sunt cheia succesului în terapia cu celule stem. Asta o spune chiar New York Times în ediţia din 2 august. Ne bucurăm să citim asta într-un ziar liberal, pentru că asta am spus şi noi, care avem alte concepţii despre viaţă şi etică, aici.

„Transplantul de celule stem adulte a devenit o terapie standard în salvarea vieţii a poate sute de mii de oameni cu leucemie, limfom şi alte boli ale sângelui,” scrie cotidianul, adăugând şi date despre terapia pentru orbire, boli de inimă, scleroze multiple şi diabet.

***

România Liberă publică un articol corect politic 100%. Ce talent au oamenii de a aborda subiecte serioase, precum scăderea demografică, fără a spune nimic. Sigur ca „e nevoie de sânge proaspăt” în Europa. Dar când de decenii pe continent se promovează avortul fără limite ca „drept al femeii” şi viaţa trăită în plăceri (anticul hedonism este iată readus la viaţă) la ce bun întrebarea de ce nu se mai nasc copii? Nu noi am dorit-o? Povara ce apasă pe umerii urmaşilor noştri este uriaşă.

Iată un fragment dintr-un comentariu foarte pertinent din subsolul articolului:

Sa ma intorc la europenii cu origini…. europene. (daca folosesc cuvantul „albi” risc sa fiu considerat rasist). Mai precis la natalitatea lor scazuta. Deseori m-am intrebat de ce? Traiesc in tari bogate, au venituri mari, au un sistem de protectie sociala la care majoritatea planetei nu poate decat visa, au un sistem institutionalizat de crese, gradinite si scoli care sunt astfel create incat parintii sa poate sa isi continue carierele si totusi nu fac copiii. Practic, atat de bine n-a fost niciodata in istoria Europei. Si totusi, acum – pentru prima data in istorie – nu mai fac copiii. E un paradox. De ce?

O parte din raspuns mi l-a dat un mic articol dintr-un ziar local de acum cateva luni. Nici macar nu imi amintesc exact care era subiectul principal al articolului, dar acest articol era scris de un psiholog si aborda tangential si tema natalitatii scazute. Acel psiholog spunea ca oamenii, in ziua de azi, nu mai fac copiii, datorita faptului ca subconstientul oamenilor considera viata lor din epoca actuala un chin permanent, sau mai direct spus, in subconstient, oamenii din prezent se simt extrem de nefericiti. Si – spunea acel psiholog – pur si simplu oamenii nu vor ca si copiii lor sa treaca prin acest chin, motiv pentru care nu mai fac copii. M-a socat intial cand am citit, dar dupa ce m-am gandit mai mult, mi-am dat seama ca s-ar putea sa aiba dreptate.

Ca sa n-o lungesc prea mult, eu cred ca in epoca actuala, albii (in Europa si in Statele Unite in general) au o problema extrem de grava: si-au autodistrus sistemul de valori. La ce ma refer? Simplu. Un sistem de valori in viata sunt acei cativa „stalpi” in viata, nu multi, pe care psihicul unui om se bazeaza. Aceste valori nu sunt multe, dar sunt esentiale. O sa incerc sa le enumar, fara a avea pretentia ca e o lista exaustiva. Credinta intr-un Dumnezeu, autoimplinirea pe care o da oricarui om o familie si copiii care ii face, un sistem social bazat pe relatia „dupa fapta si rasplata”, un ideal sau mai multe pentru care sa lupti pe viata si pe moarte, credinta ca anumite lucruri, atitudini si fapte sunt pur si simplu rele iar altele pur si simplu bune. Pe scurt, omul este facut sa traiasca intr-o anumita „matrice” psihologica si sociala!

Ce s-a intamplat in ultimele decenii si constinua sa se intampple? Dumnezeu este in ce in ce mai alungat din societatea albilor (credeti ca un ateu e cu adevarat fericit cand ajunge la „concluzia” ca nu exista Dumnezeu?), de casatorit foarte multi se casatoresc foarte tarziu sau deloc (apare aici un sentiment de inutilitate, de neimplinire, de sterilitate) , s-a dezvoltat un sistem de protectie sociala care a maturat brutal sistemul „dupa fapta si rasplata” – muncesti, nu muncesi, statul oricum te intretine, si inca la un standard ridicat!), idealuri in viata nu mai sunt (nici nationale, nici persoanale – credeti ca a ajunge la un anumit nivel superior intr-un joc de calcualtor sau a face sex cu cat mai multe persoane este considerat de catre subconstient ca si idealuri?), iar standardele morale (acele lucruri care sunt „bune” sau „rele” pur si simplu) sunt din ce in ce mai relative (credeti ca recentul val de legalizare a casatoriilor intre homosexuali este considerat de catre subconstient ca un lucru bun? Sau atatea alte exemple).

Ca sa inchei, eu asa vad lucrurile. In tarile albilor, exista o decadere morala puternica.

Eu cred ca aceasta degradare morala nu poate fi oprita decat printr-un soc de proportii istorice. Soc in urma caruia valorile perene sa fie readuse la statutul care il merita. Socuri in istorie au fost destule. In ciuda aparentelor, istoria categoric nu s-a sfarsit! Dimpotriva, as indrazni sa spun ca deceniile si secolele ce vin vor si extrem de… fierbinti!

***

Evenimentul Zilei scrie despre scăderea populaţiei şi despre riscul demografic, „bomba cu ceas”:

Banca Mondială avertizează că România se numără printre statele cu cel mai mare risc demografic din lume, iar consecinţele unei asemenea crize vor fi de 10 ori mai grave decât cele ale actualei crize financiare.

Oare de ce întotdeauna trebuie să ne averizeze alţii cu privire la problemele noastre? Ce interes are Banca Mondială ca României să-i meargă bine, mai mult decât clasa noastră politică?

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

***

Experimentele pe mintea şi sufletul tinerilor continuă în Marea Britanie. Anglia este ţara unde se face cea mai de timpurie şi mai masivă educaţie sexuală. Cu fiecare an ce trece, vârsta la care începe „educarea” scade până ce a ajuns la 7-8 ani, spre groaza părinţilor.

Rezultatele? Incidenţa sarcinii la adolescentele britanice continuă să fie cea mai ridicată din Europa de Vest şi situaţia se agravează de la an la an, scrie Daily Mail. Opt fete din 10 îşi pierd fecioria înainte de majorat, una din 5 fete active sexual rămân gravide cel puţin o dată înainte de 18 ani. Cam jumătate din ele avortează. Peste 1300 de fete au făcut cel puţin 3 avorturi până la 18 ani. Concluzia guvernului? Mai multă educaţie sexuală!

Conform datelor furnizate în timpul unei discuţii private cu reprezentanţi ai Care for Europe (organizaţie pro-familia conservatoare din Marea Britanie), folosirea cuvântului „abstinenţă” în programele alternative de educaţie premaritală din această ţară este interzisă.

Despre situaţia din Marea Britanie s-a scris şi în lucrarea „Educaţie sexuală sau îndoctrinare?” apărută în româneşte la Editura Provita Media.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.

2 COMENTARII

  1. Eu imi pun urmatoarea intrebare ce garantie avem ca aceste celule stem ale copiilor nostri care se colecteaza la nastere nu vor fi folosite in alte scopuri, ca nu vor fi utilizate in experiente de clonare, ca nu vor fi cumparate de la firma respectiva de miliardari pentru sume mari de bani si asa mai departe

  2. foarte interesant articolul,ma bucur ca exista si astfel de articole care ar trebui sa bata peste obrazul nepasatorilor
    in ziua de azi oamenii se induioseaza de taiatul porcilor si raman cu maxima nepasare si indiferenta de moartea puiului de om ,,ce decadere morala grava!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here