SUA: Un tribunal a suspendat finanţarea publică pentru cercetarea pe celule embrionare stem

1288
0

Un judecător (curajos, după opinia noastră, având în vedere contextul general) a oprit, luni, finanţarea federală pentru cercetarea pe celule suşă embionare, anunţă portalul LSN. Judecătorul de la o curte districtuală din Washington a dat astfel dreptate unor asociaţii creştine care reclamat că reglementarea violează legea care interzice utilizarea banilor publici pentru cercetări în urma cărora embrionul uman este distrus sau subiect al unui risc de distrugere. Cercetarea pe embrion este destructivă, au afirmat, cu succes, reclamanţii – oameni de ştiinţă pro-vita şi Nightlight Christian Adoptions, o grupare care încurajează „adopţia” embrionilor congelaţi.

Administraţia Barack Obama poate face apel contra deciziei.

La scurt timp după alegere, în 2009, Obama a re-autorizat finanţarea bugetară pentru acest tip de cercetare, ridicând interdicţia pe care preşedintele G. W. Bush o impusese „din raţiuni morale şi religioase.”

Cercetarea pe celule embrionare este nu doar imorală – distruge vieţi umane – ci şi nejutificată, întrucât nu a dat până acum rezultate. Dimpotrivă, celulele suşă adulte s-au dovedit eficace în tratarea anumitor boli şi nu ridică probleme de conştiinţă. Un material introductiv pe tema celulelor stem puteţi găsi pe saitul Asociaţiei Pro-vita Bucureşti.

Donați pentru Cultura Vieții

Dacă apreciați eforturile noastre de a vă oferi conținut de calitate și inedit, vă rugăm să ne sprijiniți cu o donație, pentru găzduire și traducerile ocazionale.
Puteți dona cu cardul, prin PayPal. Mulțumim!

Personal Info

Donation Total: 10€

LASĂ UN RĂSPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here