Nenikikamen! (Am învins!)

1178

maratonPRO VITA București are, de anul acesta, ca reprezentant și purtător de tricou în competițiile sportive un alergător de cursă lungă

Legenda relatează că Phidippides, un soldat atenian oarecare, a alergat în anul 490 î.Hr. distanța de 42 de kilometri între câmpul de luptă de la Maraton și orașul-cetate Atena, pentru a anunța victoria istorică a grecilor asupra invadatorilor perși. În momentul în care a ajuns, a strigat: Nenikikamen! (Am învins!), după care a murit pe loc, din cauza efortului uriaș depus. În amintirea acestui erou, în programul Jocurilor Olimpice moderne a fost inclusă proba de maraton, care se aleargă pe o distanță de 42,2 km (exact cât de la Maraton și până la Acropole).

Maratonul este considerat simbolul rezistenței, tenacității, spiritului de sacrificiu și, mai presus de toate, al credinței nestrămutate în reușită, fie și în fața celor mai mari greutăți.

La PRO VITA, ne simțim impulsionați în activitatea noastră de salvare a vieții umane de aceleași principii. De aceea l-am ales pentru a-i încredința tricoul cu sigla PRO VITA București pe Aristide Necula (Aris), alergător de maraton. Începând cu 2012, Aris poartă în toate competițiile naționale și internaționale la care participă tricoul cu cele inimile îngemănate.

Marca vizuală a PRO VITA București cuprinde două inimi roșii, așezate una în interiorul celeilalte, ambele înscrise într-un cerc incomplet de culoare neagră. Cele două inimi simbolizează mama şi copilul, fie el născut sau încă nenăscut, iar cercul însemnă protecție. Ansamblul grafic sintetizează astfel misiunea asociației noastre – ocrotirea celor mai vulnerabile ființe umane aflate în dificultate și reintegrarea lor în familia naturală sau extinsă și în societate.

Alegerea culorilor a avut în vedere semnificația acestora în cultura europeană. Roșul este culoarea emoției puternice și are un efect stimulator general, incitând la acțiune, îndeosebi în plan psihomotor. Roșul simbolizează căldura, focul, dragostea, entuziasmul și vitalitatea, energia, forța, dorința de succes și onoarea, puterea de a influența și de a înțelege dificultățile vieții. În completare, negrul aduce stabilitate, consecvență, dedicare și echilibru.

Aristide Necula este primul, dar sperăm că nu și ultimul sportiv care se face purtătorul mesajului nostru de speranță și dragoste de viață. Așteptăm ca și alți competitori, indiferent de sportul în care performează, să poarte anul viitor tricoul alb cu inimile PRO VITA.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here