Grupul de Sprijin pentru Mame – cel mai nou dintre serviciile oferite de Pro-vita București

1017
0
SAMSUNGOana, Minodora, Adela, Mihaela și Andreea au vârste între 23 și 34 de ani. Ele alcătuiesc prima grupă de femei care beneficiază de cel mai nou serviciu oferit de Pro-vita București: Grupul de Sprijin pentru Mame. Serviciul este gratuit și este destinat gravidelor care, în urma consilierii și sprijinului găsit la noi, au decis să-și ducă sarcina la bun sfârșit.

 

Întâlnirile sunt săptămânale. Conducătoarea grupului, Roxana – psihoterapeuta organizației – își propune să le facă pe tinerele aflate, toate, la primul copil, să-și depășească temerile și dificultățile legate de sarcină, dar și de situația socială complicată. Așa cum se întâmplă mai mereu, și ele au ajuns într-o stare de criză din cauza lipsei de sprijin și a iresponsabilității celor care ar fi trebuit să le fie aproape – fie ei partener, părinți etc. – și care le oferă, ca „soluție”… avortul.

 

Temele discuțiilor sunt dezvoltarea copilului, nașterea, alăptarea, drepturile mamelor. Nimic spectaculos, deci. Spectaculoase, în schimb, se arată a fi legăturile de prietenie și întrajutorarea care deja se fac simțite în grup!

 

Putem relata și despre o mică minune: într-unul din cazuri, tatăl, care inițial își părăsise partenera la auzul veștii despre sarcină, a revenit, iar cei doi s-au împăcat și s-au căsătorit. Casă de piatră, deci!

 

Serviciile sunt gratuite însă, așa cum poți lesne înțelege, există costuri asociate pe care le suportă asociația Pro-vita. Te rugăm să participi la efortul nostru printr-o donație, cât de mică, făcută aici. De asemenea poți susține proiectul prin redirecționarea a 2% din impozitul plătit în anul precedent de contribuabilii persoane fizice. Detalii și formulare pe saitul www.2lasuta.com.

Mulțumim!

PRO VITA București

Donați pentru Cultura Vieții

Dacă apreciați eforturile noastre de a vă oferi conținut de calitate și inedit, vă rugăm să ne sprijiniți cu o donație. Mulțumim!

Personal Info

Donation Total: 10€

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here