Grupul de Sprijin pentru Mame – cel mai nou dintre serviciile oferite de Pro-vita București

1085
0
SAMSUNGOana, Minodora, Adela, Mihaela și Andreea au vârste între 23 și 34 de ani. Ele alcătuiesc prima grupă de femei care beneficiază de cel mai nou serviciu oferit de Pro-vita București: Grupul de Sprijin pentru Mame. Serviciul este gratuit și este destinat gravidelor care, în urma consilierii și sprijinului găsit la noi, au decis să-și ducă sarcina la bun sfârșit.

 

Întâlnirile sunt săptămânale. Conducătoarea grupului, Roxana – psihoterapeuta organizației – își propune să le facă pe tinerele aflate, toate, la primul copil, să-și depășească temerile și dificultățile legate de sarcină, dar și de situația socială complicată. Așa cum se întâmplă mai mereu, și ele au ajuns într-o stare de criză din cauza lipsei de sprijin și a iresponsabilității celor care ar fi trebuit să le fie aproape – fie ei partener, părinți etc. – și care le oferă, ca „soluție”… avortul.

 

Temele discuțiilor sunt dezvoltarea copilului, nașterea, alăptarea, drepturile mamelor. Nimic spectaculos, deci. Spectaculoase, în schimb, se arată a fi legăturile de prietenie și întrajutorarea care deja se fac simțite în grup!

 

Putem relata și despre o mică minune: într-unul din cazuri, tatăl, care inițial își părăsise partenera la auzul veștii despre sarcină, a revenit, iar cei doi s-au împăcat și s-au căsătorit. Casă de piatră, deci!

 

Serviciile sunt gratuite însă, așa cum poți lesne înțelege, există costuri asociate pe care le suportă asociația Pro-vita. Te rugăm să participi la efortul nostru printr-o donație, cât de mică, făcută aici. De asemenea poți susține proiectul prin redirecționarea a 2% din impozitul plătit în anul precedent de contribuabilii persoane fizice. Detalii și formulare pe saitul www.2lasuta.com.

Mulțumim!

PRO VITA București

Sprijină „Cultura vieții”

Fii alături de noi în efortul de promovare a fundamentelor morale ale societății.

Personal Info

Donation Total: 25€

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here