Riscurile pilulelor contraceptive

1435
0

Mass-media din Romania semnaleaza pericolele contraceptivelor de noua generatie. Astazi exista zeci de mii de plangeri, depuse in mai multe tari pentru retragerea de pe piata a contraceptivelor de generatia a treia si a patra.

In Statele Unite ale Americii, in Canada, in Australia, in Elvetia, in Germania si, mai nou, in Franta, mai multe femei au lansat acuzatii catre firmele producatoare de pilule contraceptive de noua generatie pentru efectele nocive ale acestora asupra sanatatii. (Adevarul, 27 februarie 2013)

Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale (ANMDM) analizeaza informatiile legate de siguranta pilulelor contraceptive „Diane 35” si recomanda medicilor sa explice pacientelor efectele secundare ale medicamentului, iar farmacistilor sa nu il elibereze fara reteta. (Adevarul, 1 februarie 2013)

Zeci de mii de plangeri au fost depuse in mai multe tari pentru retragerea de pe piata a contraceptivelor noi. In Statele Unite ale Americii, in Canada, in Australia, in Elvetia, in Germania si, mai nou, in Franta, mai multe femei au lansat acuzatii catre firmele producatoare de pilule contraceptive de noua generatie pentru efectele nocive ale acestora asupra sanatatii. (Adevarul, 17 decembrie 2012)

Autoritatile din Ministerul Sanatatii din Franta au dispus retragerea anticonceptionalelor Diane 35, produse de compania farmaceutica Bayer, dupa ce patru persoane au murit. Anuntul a fost facut de Agentia Nationala pentru Siguranta Medicamentelor (ANSM) din Franta. Potrivit autoritatilor franceze, pilulele Diane 35, folosite drept tratament antiacnee, impotriva sindromului ovarelor polichistice, dar si ca masura de contraceptie, vor fi retrase de pe piata din aceasta tara in urmatoarele trei luni. (Gandul, 13 ianuarie 2013)

Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale (ANMDM) din Romania analizeaza informatiile legate de siguranta Diane 35 si recomanda medicilor sa explice pacientelor efectele secundare ale medicamentului, iar farmacistilor sa nu il elibereze fara reteta. (Mediafax, 1 februarie 2013)

Donați pentru Cultura Vieții

Dacă apreciați eforturile noastre de a vă oferi conținut de calitate și inedit, vă rugăm să ne sprijiniți cu o donație, pentru găzduire și traducerile ocazionale.
Puteți dona cu cardul, prin PayPal. Mulțumim!

Personal Info

Donation Total: 10€

LASĂ UN RĂSPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here