Și-a început activitatea Asociația Părinților pentru o Educație Sănătoasă

DISTRIBUIȚI

COMUNICAT DE PRESĂ – www.parintipentrueducatie.ro

Vă informăm că și-a început activitatea Asociația Părinților pentru o Educație Sănătoasă, organizație nonguvernamentală care are ca scop monitorizarea, prevenirea și combaterea evenimentelor degradante, ilegale și imorale care alterează procesul de învățământ și aduc atingere dezvoltării psihologice, emoționale și sufletești a tinerilor elevi. Asociația dorește să identifice principalele probleme din sistemul de învățământ preuniversitar din România, având ca obiectiv ierarhizarea acestor probleme, în vederea soluționării lor.

Deși mass-media prezintă constant cazuri în care în incinta școlilor se produc acte imorale sau/și ilegale, de la consum de alcool și tutun, violență, până la droguri, hărțuiri și relații sexuale între elevi sau între elevi și profesori, nu cunoaștem să existe o strategie eficientă pentru stoparea şi preîntâmpinarea acestor fenomene. Având în vedere toate acestea, ca părinţi direct interesaţi de soarta şi viitorul copiilor noştri, intenţionăm să realizăm o platformă naţională de acţiune. Pentru aceasta este nevoie, în primul rând, de identificarea şi ierarhizarea problemelor cu care se confruntă astăzi copiii, în spaţiul instituţiilor de învăţământ.

Din acest motiv, îi rugăm pe toți părinții responsabili să ne trimită mesaje în care să ne relateze dificultățile de care s-au lovit, atât ei cât și copiii lor, în sistemul de învățământ preuniversitar din România. În urma răspunsurilor părinților, vom stabili o ierarhie a problemelor ce trebuie abordate și o strategie corespunzătoare.

Vă aşteptăm să vă alăturaţi acestui demers, fiecare după puterea sa, căci numai împreună vom putea contribui la recuperarea acelui climat de normalitate care este necesar pentru o bună educaţie a copiilor noştri.

Eugen Jercan,
Director de proiecte
Asociația Părinților pentru o Educație Sănătoasă
Adresa de corespondență: Str. Ion Roată, nr. 10, Sector 4, București
Tel. +40720190081
Email: [email protected]
Web: www.parintipentrueducatie.ro

DISTRIBUIȚI
Articolul anteriorDocumentarul „Este o fată!”, despre genocidul modern împotriva femeilor, va fi prezentat în premieră în România
Articolul următorAnunț: Conferința „Când bărbații nu mai sunt bărbați și femeile, femei…” la Cluj
Părinți pentru Educație Sănătoasă
Asociația Părinților pentru o Educație Sănătoasă militează pentru responsabilizarea părinților cu privire la exercitarea drepturilor și obligațiilor părintești, în vederea promovării și apărării drepturilor și intereselor copiilor și tinerilor. www.parintipentrueducatie.ro

LASĂ UN RĂSPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here