VIDEO: Biserică și Stat – eseu TV de Cristi Țepeș

1334
0

Nu există persoană în istorie care să fi avut un mai mare impact asupra umanității decât Iisus Hristos.

„Metoda” Sa ar putea părea azi bizară: și-a făcut un mic grup de prieteni cu care a colindat, pe jos, ani întregi. Nu și-a adunat o armată, nu și-a construit un sediu, nici măcar n-a scris vreo carte. Tot ce a făcut a fost să inspire pe cei dimpreună cu El în spiritul Său și în viziunea Sa, pentru ca aceștia să-și construiască viețile pe dragoste, rugăciune și muncă, în speranța Mântuirii.

Și, în tot cazul, Hristos nu a făcut politică.

Dacă ar fi printre noi azi, acum, El ar refuza invitațiile adresate de politicieni. De ce? Pentru că nu ar dori ca mesajul Său, adresat întregii umanități, să fie identificat cu o anumită filosofie politică. El ar arăta astfel că învățăturile Sale se află complet deasupra ideologiei și politicii.

„Biserică și Stat” – eseu TV realizat de Cristi Țepeș pentru emisiunea „Semne”, Televiziunea Română. Mulțumim autorului pentru permisiunea publicării.

Donați pentru Cultura Vieții

Dacă apreciați eforturile noastre de a vă oferi conținut de calitate și inedit, vă rugăm să ne sprijiniți cu o donație, pentru găzduire și traducerile ocazionale.
Puteți dona cu cardul, prin PayPal. Mulțumim!

Personal Info

Donation Total: 10€

LASĂ UN RĂSPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here