2

Marșul pentru Viață de la Paris – 40.000 de participanți au cerut protecția vieții umane

paris1 300x200 Marșul pentru Viață de la Paris   40.000 de participanți au cerut protecția vieții umaneFrancezii au răspuns astăzi într-un număr mare la chemarea organizatorilor celui de-al nouălea „Marș pentru Viață”. Și în acest an, prin amploarea participării, estimată de organizatori la 40.000 de persoane, și prin tematica abordată, Marșul din Paris este cel mai important eveniment public pro-viață european.

Au fost prezente delegații din Spania, SUA, Austria, Slovacia, România, Italia, Portugalia, Macedonia, Olanda și Belgia. „Vedetele” zilei au fost fără îndoială spaniolii, reprezentați prin Benino Blanco, președintele Forului Spaniol al Familiei, Alica Latorre, președinta Federației Spaniole a Organizațiilor Provita și Ignacio Arsuaga, fondatorul rețelei cetățenești HazteOir.org. Aceștia au vorbit despre importantul succes al mișcării pentru viață din Spania, a cărei tenacitate și dragoste a reușit să facă guvernul spaniol să adopte o nouă lege privind protecția copilului nenăscut și a maternității.

Mesaje de susținere și prețuire au transmis Papa Francisc I și „Jane Roe”, femeia care a jucat un rol cheie în legalizarea avortului în SUA, astăzi militantă pro-life.

Revendicările organizatorilor francezi s-au referit la necesitatea retragerii proiectului de lege aflat în dezbatere la Parlament, prin care se încearcă reducerea la tăcere a mișcării pentru viață; de asemenea, contra selecției prenatale cu pronunțate reflexe eugenice, căreia îi cad victime în special copiii cu trisosmii (Sindrom Down). De asemenea, au cerut să se ia în serios drama avortului și să fie stabilită o politică funcțională, veritabilă, de susținere a femeii însărcinate aflată în dificultate.

Ca o concluzie, se manifestă în Europa tot mai puternic o mișcare care înțelege că avortul este un act de gravă violență, căruia îi cad victime atât copilul cât și femeia, și nu un „drept”. Acest lucru a fost vizibil astăzi pe străzile Parisului.

Ideologia libertină care ne-a impus avortul este în acest moment în recul. În bătălia care opune „drepturile”, astăzi privirile se îndreaptă în fine și spre cel mai slab, spre cel fără de voce: copilul care încă nu s-a născut. Dacă politicienii europeni și din toată lumea doresc progres și recăpătarea încrederii oamenilor, trebuie să-i asculte și să privească realitatea în față. Iar Spania ne arată azi că se poate.

Categorii: Avort, Eveniment Etichete: ,

Abonare la știri

Spune și altora

2 Reacții la "Marșul pentru Viață de la Paris – 40.000 de participanți au cerut protecția vieții umane"

  1. Daniela Paun spune:

    Si Polonia!

Reacții:


VĂ RUGĂM CITIȚI politica privind comentariile: CulturaVieții.ro este o publicație online care promovează valorile familiei, morala creștină și demnitatea persoanei umane începând cu momentul concepției. Spațiul rezervat comentariilor nu este destinat disputelor între cititori și nici promovării agendelor contrare scopului declarat. Toate comentariile sunt moderate, iar administratorii aprobă exclusiv intervențiile respectuoase, echilibrate, cu conținut relevant și la subiect. Mai ales, nu înjuraţi şi nu ameninţaţi. Lucrurile acestea, oricum, nu ne impresionează. NU vă obosiți să comentați dacă nu vă puteți încadra în aceste norme. În caz contrar, comentariul va fi șters.

Opiniile din comentarii nu angajează decât pe autorii lor și nu reprezintă neapărat punctele de vedere ale realizatorilor blogului.

Trimit comentariul

2009-2014 Cultura vieţii. Conținut distribuit sub licența liberă Atribuire-Fără Opere Derivate / Creative Commons.
Temă WordPress de Theme Junkie | Găzduit de Bogdan Stanciu
  • RSS
  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Vimeo