SUA: Un pas înainte spre restricționarea decontării avortului din banii publici

931
0

US_Congress-240x151Camera Reprezentanților (camera inferioară a Congresului Federal, Parlamentul SUA) a votat în urmă cu câteva zile un act legislativ prin care avorturile la cerere nu vor mai putea fi decontate din banii contribuabililor, informează lifesitenews.com. Legea are excepții pentru sarcinile rezultate în urma violului, incestului și a celor care pun viața mamei în pericol. Inițiatorii, dintre care se distinge republicanul Christopher Smith, liderul grupului prolife din Cameră și unul dintre cei mai cunoscuți și longevivi apărători ai vieții din politica mondială, preconizează că astfel va fi posibil elaborarea unor politici pro vita pe termen lung în SUA. Până acum, amendamentul Hyde, cu un conținut asemănător, trebuia să fie supus la vot în fiecare an.

Deși președintele Obama este un susținător al avortului, anul trecut 22 state americane au promulgat 70 de legi care restricționează avortul.

Între timp, în România avorturile la cerere sunt decontate din banii asigurărilor obligatorii de stat, încă de la implementarea acestui sistem, în 1999.

Strategia de Sănătate 2017-2020, aprobată de curând de guvern și supusă unui simulacru de dezbatere publică în perioada sărbătorilor de Crăciun, continuă finanțarea deficitului demografic din banii asiguraților.

Donați pentru Cultura Vieții

Dacă apreciați eforturile noastre de a vă oferi conținut de calitate și inedit, vă rugăm să ne sprijiniți cu o donație, pentru găzduire și traducerile ocazionale.
Puteți dona cu cardul, prin PayPal. Mulțumim!

Personal Info

Donation Total: 10€

LASĂ UN RĂSPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here