Marea Britanie: Adolescentele vor avea acces liber şi gratuit la pilula de a doua zi

3174
0

anticonceptionaleNoua lege a sănătăţii publice din Marea Britanie le va permite adolescentelor acces liber şi gratuit la oricât de multe pilule de a doua zi, pilule care conţin o substanţă ce produce avort în stadiu timpuriu.

Institutul Naţional pentru Sănătate şi Excelenţă în Îngrijire (NICE) din Marea Britanie a recomandat ca asistentele medicale şi farmaciştii din şcoli să poată elibera gratuit pilula de a doua zi, adăugând că adolescenţii ar trebui să aibă liber acces şi la prezervative în şcoli, licee şi cluburi de tineret.

 Citeşte şi: Un farmacist declară că pilula de a doua zi este periculoasă pentru adolescente

Ar fi pentru prima dată când femeile au acces neîngrădit şi în masă la pilula de a doua zi, care conţine o substanţă puternic cancerigenă.

Recomandarea datează de patru ani, dar Ministerul britanic al sănătăţii a refuzat să o pună în practică până acum.

Prof. Mike Kelly, Directorul Centrului de Sănătate Publică de la NICE a subliniat că există dovezi clare că disponibilitatea de mijloace contraceptive reduce rata de sarcini nedorite. Recomandările NICE au ca scop oferirea de consiliere şi sprijin tinerilor fără a-i judeca.

Însă o cercetare americană recentă demonstrează că accesul liber la pilula de a doua zi este o strategie riscantă. Prof. James Trussell, de la Universitatea Princeton, a declarat pentru Societatea Americană de Medicină Reproductivă că aceasta le face pe femei mai predispuse la sex neprotejat, deoarece consideră pilula de a doua zi ca pe o plasă de siguranţă.

Criticii acestei măsuri mai spun şi că aceasta favorizează promiscuitatea. Norman Wells, reprezentantul unei organizaţii pentru educaţie, a opinat că măsura nu face decât să expună adolescenţii la un risc crescut de contractare a bolilor cu transmitere sexuală şi la probleme emoţionale. (The Christian Institute, 27 martie 2014 / în românește de Știri pentru Viață)

Donați pentru Cultura Vieții

Publicația noastră promovează fundamentele morale ale societății, pe care se întemeiază familia și libertatea religioasă, ca valori esențiale ale civilizației. Fiți alături de noi în acest efort.

Personal Info

Donation Total: 25€

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here