Echipa PRO VITA București participă la Ultramaratonul caritabil „100 for Children”, în beneficiul Centrului Social din Vălenii de Munte

1629

1397567060.48Sâmbătă, 31 mai, doi alergători reprezentând PRO VITA București vor lua startul în competiția-ultramaraton „100 for Children” („100 pentru Copii”). Aristide Necula și Mircea Codică vor alerga, într-o ștafetă 2×50 km, între București și Valea Plopului, în scopul strângerii de fonduri pentru copiii aflați în tabăra Asociației PRO VITA din Valea Plopului și Valea Screzii. La ultramaraton sunt așteptați să participe câteva zeci de alergători.

Strângerea de fonduri se face prin donații online pe pagina evenimentului.

PRO VITA București (www.provitabucuresti.ro) este o filială a Asociației PRO VITA (www.asociatiaprovita.org), separată administrativ, juridic și financiar, având în comun cu aceasta Statutul și principiile de acțiune.

Descrierea evenimentului

  • Ultramaratonul „100 for Children” este un eveniment sportiv de alergare pe o distanță de 100 kilometri, distanța între București și tabăra de la Valea Plopului. Evenimentul este 100% caritabil se va desfașura de Ziua Copilului cu scopul strângerii de fonduri pentru copiii aflați în tabăra de la Valea Plopului.
  • Evenimentul este non-competitiv, singura limită fiind de a parcurge tot traseul într-o singură zi, timpul maxim estimat pentru parcurgerea întregii distanțe fiind de 12 ore.
  • Data evenimentului este 31 mai 2014.
  • Traseu: București – Valea Plopului
  • Distanța: 100 km, startul va fi undeva în zona Otopeni.
  • Pagina FB a evenimentului
  • Pagina de donații

Despre membrii echipei PRO VITA București

Ambii alergători și-au fixat câte o țintă de 3000 lei strânși pentru cauză. Să îi ajutăm să o atingă!

Aristide Necula este, din 2012, ambasadorul sportiv al PRO VITA București. Are 47 de ani și trei copii. Aleargă din 2011 toate maratoanele și semimaratoanele din România, iar din 2012 participă și la competiții internaționale. În aprilie 2014 a trecut testul major de rezistență și tenacitate al atleților: a încheiat Maratonul Nisipului, cea mai dură competiție de ultramaraton din lume: 250 de km prin nisipurile Saharei.

CBU-2014-etape4-0815Donează pentru Aris

Mircea Codică are 32 de ani. A început să alerge în aprilie 2011, după care a început s-o facă serios, cu gândul la competiții, din ianuarie 2012. Are 6 maratoane la activ. Pe viitor intenționează să participe la un ultramaraton și apoi se gândește să încerce triatlonul și, mai mult decât toate, să participe la Maratonul Nisipului. A alergat de mai multe ori cu însemnele PRO VITA București pe echipament.

Gerar2014-44_resizeDonează pentru Mircea

Argument (de la http://100forchildren.ro/)

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

În fiecare zi adolescenții noștri fac o navetă istovitoare pentru că trebuie să meargă la liceu. Plus că aceasta ne costă aproape 6.500 de lei/ lună. Iar în viitor vor fi din ce în ce mai mulți liceeni. De aceea am socotit că trebuie să avem un internat chiar în Vălenii de Munte. Am reușit să construim doar jumătate… Însă câțiva prieteni (cu preocupări sportive) au avut o idee inedită pentru o campanie de strângere de fonduri, anume organizarea unui ultramaraton!

Suntem de parere ca intotdeauna poti face mai mult pentru comunitate si mai ales pentru copiii mai putini norocosi care au nevoie de ajutor pentru o viata mai buna. Pe 1 Iunie este Ziua Internationala a Copilului si ne-am gandit ca ar fi frumos ca aceasta zi sa o dedicam cu adevarat copiilor si sa atragem atentia si sprijinul si catre cei orfani si abandonati, nu numai asupra copiilor nostri!

Si pentru ca ne place sa alergam ne-am gandit sa ii vizitam la ei acasa, in alergare, sa le aratam ca sunt importanti si ca merita orice efort din partea noastra, pentru ca ei sa aiba sansa unui viitor mai bun!

Desi este un ultramaraton, 100 for Children este un maraton accesibil pentru ca se poate alerga si in stafeta de 5 alergatori, important fiind ca echipa sa parcurga cei 100km pana la destinatie! Principalul scop al evenimentului insa este strangerea de fonduri pentru cauza sustinuta, aceasta fiind singura “competitie” si adevarata provocare a fiecarui participant!

100 for Children nu este doar despre alergare, ci si despre compasiune, despre implicare, despre constientizarea realitatilor cu care se confrunta acesti copii, de aceea dupa ce cursa se termina vom participa impreuna cu copiii la un foc de tabara, vom manca impreuna cu ei, vom dormi la asociatia lor, ne vom bucura impreuna de ziua lor si vom trai o experienta minunata!

Va asteptam sa va alaturati acestei experiente deosebite, fie ca participant, fie ca donator, fie ca simplu sustinator!


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here