Flash mob: „Adopția – o alegere nobilă” – București, 2 iunie

908
2

În România sunt peste 60.000 de copii instituționalizați. Dintre aceștia doar cca 1.600 sunt adoptabili. Dintre cei adoptabili mai bine de jumătate au peste 4 ani, iar șansele lor de a intra într-o familie scad exponențial odată cu creșterea în vârstă. Cât despre șansele celor cu dizabilități sau cu probleme de sănătate…

În România sunt și peste 1.500 de famili care așteaptă să adopte. Procesul de adopție, în cel mai fericit caz, durează cca 1 an și jumătate. Pentru fiecare familie care a depus dosarul de adopție sunt cel puțin 1-2 familii care și-ar dori să o facă, însă ezită.

În România sunt familii care au adoptat și care sunt blamate de cei apropiați pentru această alegere. „Ce-ți trebuie ție să crești copilul altuia?!?”, „N-ai nevoie de mai mult de un copil!”, „Habar n-ai cine l-a făcut, poate-ți dă în cap când crește”, „Lasă să-l crească statul, de ce să semnez ca să-l adopte niște necunoscuți” sunt doar o parte din prejudecățile referitoare la adopție.

Adopția este un gest de iubire și de împlinire. Copiii au multă iubire de oferit, la fel și părinții și cu toții merită sprijinul și respectul nostru..

Vino cu mesajul tău pentru adopție luni, 2 iunie 2014 (Ziua Națională a Adopției) la ora 19.15, lângă statuile din Piața Universității. Hai să punctăm împreună Ziua Națională a Adopției printr-un lanț de mesaje personale pentru adopție.

Alexandra Nadane, 0751 859 467
Ștefania Hălăucă, 0735 927 290

Detalii pe pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/796591637032440/?source=1

Sprijină „Cultura vieții”

Fii alături de noi în efortul de promovare a fundamentelor morale ale societății.

Personal Info

Donation Total: 25€

2 COMENTARII

  1. Am 18 ani si deja ma gandesc la viitorul familiei mele.Nu o sa ma casatoresc devreme dar vreau sa adopt un copil dupa casatorie (pana la 30 de ani,sper).Le-am spus alor mei despre asta si raspunsul lor a fost exact ca in articol:„Ce-ți trebuie ție să crești copilul altuia?!?”, „N-ai nevoie de mai mult de un copil!”
    In plus mi-au zis ca voi fi dezmostenit daca nu ma casatoresc mai devreme,iar eu nu ma simt pregatit pentru nicio relatie in viitorul apropiat.Nici stabil din punct de vedere financiar nu cred ca o sa fiu dupa ce termin scoala.Vreau sa sa-mi intemeiez o familie cand stiu ca pot sa le ofer sotiei si copiilor mei protectie si un viitor bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here