Zile pentru apărarea vieții în Bihor și Satu Mare!

1600

În perioada 9-13 iunie 2014, icoana pelerină a Sfintei Fecioarei de Guadalupe se afla spre venerare în cateva orase din judetele Bihor si Satu Mare:

  • Luni, 09 iunie 2014 Parohia greco-catolica din Marghita, jud. Bihor,  (pr. paroh Lit Demian Gheorghe)
  • Marti, 10 iunie: Parohia greco-catolica din Tasnad, jud. Satu Mare (pr. paroh Hendea Aurel)
  • Miercuri, 11 iunie, Parohia greco-catolica din Satu Mare, jud. Satu Mare (pr. Protopop  Roman Dumitru)
  • Joi, 12 iunie, Parohia greco-catolica din Alesd, jud. Bihor (pr. paroh Rosca Sorin), unde se va celebra cu aceasta ocazie cate o Zi Pentru Apararea Vietii.

Program intre orele 17.00 – 22.00, si a doua zi 8.00-13.00 (aproximativ).

Misiunea este condusă de pr. Ioan Chișărău, președintele Asociației Darul Vieții din Timișoara.

regina mexicului„Sfinta Fecioara de Guadalupe” este o icoana aparuta in mod miraculos pe mantia unui vizionar din Guadalupe, astăzi Mexic, în secolul XVI, considerata un „autoportret” al Sfintei Fecioare. Mantia s-a pastrat intacta pana in ziua de astazi si este venerata anual de milioane de pelerini in Bazilica din Guadalupe – al doilea loc de pelerinaj din lume, dupa Tara Sfanta! Scopul aparitiei a fost crestinarea poporului aztec, scufundat intr-o erezie periculoasa care le cerea sa sacrifice zeilor pagani copii si tineri inocenti. Astfel poporul mexican s-a lepadat de religia pagana, iar Fecioara Maria de Guadalupe a ramas de atunci Protectoarea copilasilor nenascuti.

La inceputul anilor 1990, episcopii din Mexic au binecuvantat periplul acestei icoane in parohiile din intreaga lume pentru oprirea avorturilor, sub numele de „Misionara pe caile Pamantului”, pentru a conduce omenirea spre mileniul 3. La 14 iunie 1991, Icoana misionara a Sfintei Fecioare de Guadalupe şi-a inceput turneul in lume, şi il continua şi astazi.

In Romania, Asociatia Darul Vietii este cea care organizeaza pelerinajele cu o copie fidela a icoanei, care poarta semnatura si sigiliul Cardinalului Norberto Rivera Carrera, Arhiepiscop Primat de Mexic. Aceasta icoana a vizitat in ultimii ani multe parohii din tara noastra, din Republica Moldova, Ucraina şi Bulgaria.

Din program fac parte sfinte Liturghii, diverse devotiuni, rugaciuni, procesiuni intercalate de prezentari ale icoanei, miscarii de aparare a vietii, a flagelului avortului (cu videoproiectie). Se distribuie materiale informative. Sunt invitate indeosebi persoanele care sufera de consecintele avortului, femeile care isi doresc copii si bolnavii.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here