„Lumină pentru Irak” – sâmbătă, 16 august, Piața Universității

936
0

În acest moment, în Siria și Irak oameni sunt exterminați pentru credința lor. Vino în Piața Univeristății să facem un pod de lumină și speranță de pace.

Sâmbătă, 16 august, ora 20.00.

siriairak2 copy

UPDATE

Pe parcursul serii de sâmbătă mai multe zeci de persoane au aprins lumânări și candele în Piața Universității, au ținut un moment de reculegere și s-au rugat pentru familiile în suferință din Irak și Siria. În cadrul evenimentului a fost prezentată o serie de fotografii ce ilustrează dezastrul umanitar din aceste două țări.

În luna iunie gruparea teroristă ISIS a cucerit orașul Mosul și peste jumătate de milion de oameni s-au refugiat, unii dintre aceștia rămânând izolați în munți fără apă și alimente. Teroriștii jihadiști au declanșat un adevărat genocid împotriva creștinilor. În momentul în care o localitate este cucerită, liderii comunităților creștine sunt uciși iar populația creștină somată să accepte convertirea la Islam. Mai multe biserici au fost profanate sau transformate în moschei, cărți, obiecte sacre și icoane vechi de sute de ani au fost distruse.

Aceeași soartă o are și populația musulmană șiită, socotită eretică, sau populația de altă religie.  În luna august 500 de săteni ce aparțineau minorității religioase yazidi au fost uciși după ce au refuzat apostazia, unii dintre aceștia fiind îngropați de vii.

Situația este similară în regiunea din Siria controlată de teroriști, centrul fiind în localitatea Raqqa. (ActiveNews.ro)

lumina-siria-irak

Donați pentru Cultura Vieții

Publicația noastră promovează fundamentele morale ale societății, pe care se întemeiază familia și libertatea religioasă, ca valori esențiale ale civilizației. Fiți alături de noi în acest efort.

Personal Info

Donation Total: 25€

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here