India: Efectele politicii „familia cu maximum doi copii”

1565
0

India are peste un miliard de locuitori şi circa jumătate dintre ei au sub 20 de ani.

Mai multe state indiene au adoptat, între anii 1990 şi 2000, o lege care îi interzice unei persoane care are mai mult de doi copii să candideze pentru o funcţie publică. Cercetări efectuate de curând arată ce impact a avut această politică asupra raportului băieţi-fete şi a familiei.

Scopul legii a fost să-i determine pe candidaţi să devină un exemplu pentru votanţi şi să limiteze rata fertilităţii la 2,1 copii per femeie. În aceste state dimensiunea familiei s-a redus, a scăzut numărul de femei care nasc şi al treilea copil şi raportul fete-băieţi s-a dezechilibrat.

Candidaţii au adoptat rapid după votarea legii modelul familiei cu doi copii sau au recurs la divorţ şi alt mariaj pentru a avea alţi copii. Declinul fertilităţii pentru unele caste arată că dorinţa de a candida a fost mai mare decît cea de a crea un anumit „model” de familie.

În 2013 Fondul pentru Populaţie al ONU (UNFPA) a declarat că această lege accentuează discriminarea faţă de fete şi afectează grupuri sociale vulnerabile.  (după The Hindu)

Sprijină „Cultura vieții”

Fii alături de noi în efortul de promovare a fundamentelor morale ale societății.

Personal Info

Donation Total: 25€

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here