CEDO respinge plângerea unui cuplu care a recurs la o mamă-surogat

1355
0

Un cuplu de acelaşi sex a apelat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în aprilie 2013, după ce statul belgian a refuzat să elibereze acte de identitate pentru copilul lor, născut de o mamă-surogat în Ucraina.

Ieri, CEDO a dat dreptate autorităţilor belgiene, motivând că un stat poate în mod legitim să efectueze „verificări juridice” înainte de a autoriza intrarea pe teritoriul lui a unui copil născut de o mamă-surogat din străinătate.

Convenţia Europeană a Drepturilor Omului nu obligă statele „să autorizeze intrarea pe teritoriul lor a copiilor născuţi din mame-surogat” fără să poată „în prealabil să procedeze la unele verificări juridice”, au subliniat judecătorii europeni.

La sfârşitul lunii iunie, într-un alt caz, CEDO a afirmat că Franţa poate să interzică legalizarea „mamei-surogat” pe teritoriul ei, dar că nu poate să refuze să-i recunoască pe copiii născuţi dintr-o mamă-surogat în străinătate. Curtea a evitat să se pronunţe asupra tehnicii mamei-surogat în sine şi asupra dreptului unei ţări de a o interzice. (după Le Figaro)

Donați pentru Cultura Vieții

Publicația noastră promovează fundamentele morale ale societății, pe care se întemeiază familia și libertatea religioasă, ca valori esențiale ale civilizației. Fiți alături de noi în acest efort.

Personal Info

Donation Total: 25€

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here