Știri pe scurt (23 septembrie 2014)

Angola, Louisiana: Recomandăm un articol extraordinar pe o temă excepţională. Angola este un mic orăşel din statul american Louisiana. Mic, dar are cea mai mare închisoare din stat şi una din cele mai mari închisori din America. În anii 90 era una din cele mai violente penitenciare americane. Astăzi e una din cele mai paşnice. Metoda are de a face cu credinţa şi valorile creştine. În acord cu şeful penitenciarilor din stat, Seminarul Baptist din New Orleans a lansat un program de studii biblice în închisoarea din Angola. A devenit atât de popular, încât în program sunt înrolaţi atât de mulţi întemniţaţi, încât violenţa în închisoare a scăzut uimitor: (detalii)  Şi New York Times a publicat un articol despre acest interesant fenomen: (detalii) 

Avortul cauzează cancer: Frecvent apar studii care identifică avortul ca o potenţială cauză a cancerului la femei. Un studiu făcut pe femeile din India tocmai publicat denotă acelaşi lucru. Nici cancerul nici avortul nu discriminează pe bază de rasă ori cultură: (detalii)

Crezi în învierea morţilor? Ca şi creştini probabil ne gândim că toţi creştinii cred în învierea morţilor. Nu tocmai. Un sondaj de opinie făcut în rândurile mai multor culte creştine, cât şi la musulmani şi hinduşi, denotă nişte rezultate surprinzătoare. Cam 5% dintre atei cred în învierea morţilor, iar procentul cel mai ridicat este la mormoni, peste 95%. La evanghelici e de 85%. La musulmani e de mai puţin de 40%, la budişti de 20%, etc.: (detalii) 

ONU şi familia: Pe 16 septembrie Adunarea Generală a ONU îşi reîncepe activităţile. Articolul alăturat descrie miza pentru valori şi familie în noul an ONU 2014-2015: (detalii) 

Egalitate de şanse: Cine are şanse mai mari la locul de muncă, un bărbat necăsătorit cu un copil, ori o femeie necăsătorită cu un copil? Aflaţi în articolul alăturat (New York Times):  (detalii)

Revoluţia sexuală şi Biserica Catolică: Articolul alăturat comentează despre posibilitatea, reală, afirmă autorul, ca revoluţia sexuală să divizeze chiar şi Biserica Catolică:  (detalii) 

Biblia şi transgenderismul: Albert Mohler, influentul intelectual american, publică des privind sexualitatea din perspectiva biblică. Recent a postat un comentariu privind transsexualitatea. Poziţia lui e biblică, şi afirmată în mod interesant: cuvântul “transgender” ori “transsexual” nu se află în concordanţă biblică: (detalii) 

Literatură despre taţi buni şi taţi răi: Articolul alăturat face un studiu interesant. Examinează unele romane clasice privind tipul de taţi, buni ori răi, portretizaţi în ele. Printre altele pune în contrast figura de tată rău din Dostoievski, Fraţii Karamazov, cu figura de tată bun din românul americanului George Eliot Silas Marner: (detalii)

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Viitorul nanotehnologic al umanităţii: Institutul american Brookings Institution a făcut recent un studiu privind viitorul nanotehnologic al umanităţii. El prezice că în viitorul nu prea îndepărtat tot mai mulţi dintre noi ne vom transforma în fiinţe parţiale umane şi parţial robotice. Comentariul alăturat discută studiul:  (detalii)

Sondaj – de ce abandonează unii biserica: Un alt studiu făcut tot de o universitate americană discutat de ce mulţi abandonează biserica. Motivul principal ar fi filiaţiile politice ale celor care pleacă, ei identificându-se mai mult cu politica seculară de stânga: (detalii)

Sfaturi conjugale privind sexualitatea: Divorţul la unii creştini se datorează uneori înţelegerii greşite pe care soţii o au privind rolul şi importanţa sexualităţii în viaţa de cuplu. Autoarea articolului alăturat dă sfaturi pragmatice privind sănătatea sexuală în viaţa unui cuplu creştin: (detalii)

Homosexual “creştin” dă în judecată Biserica Anglicană: Biserica Anglicană a refuzat să-l promoveze într-o funcţie mai influentă pe un homosexual anglican pentru că trăieşte cu un bărbat. Homosexualul a dat Biserica Anglicană în judecată: (detalii)

Secularismul neutru? Statul secular pretinde a fi neutru faţă de biserica. Nu tocmai şi nici nu poate fi, afirmă comentariul alăturat: (detalii)

Transgenderismul şi noul an şcolar: Revoluţia transgenderista afectează în mod radical viaţa din campusurile universitare americane. Citiţi cum: (detalii)

Lumea influenţează Biserica – studiu: Un studiu recent făcut de Duke University din Statele Unite reflectă un lucru îngrijorător: valorile seculare influenţează mai mult valorile creştinilor decât biserica. Biserica devine tot mai mult influenţată de valorile seculare în loc să fie tocmai invers. Textul studiului îl aflaţi aici: (detalii)

Cardinalul George din Chicago: Recomandăm un comentariu despre Cardinalul George din Chicago, un om cu verticalitate care refuză sincretismul valoric cu lumea:  (detalii)

Creştini intoleranţi, ce e nou? Recomandăm un blog care prezintă perspectivă istorică privind “intoleranţa” creştinilor. Încă din fazele lui incipiente, împăraţii romani (Nero, Domitian, etc) au persecutat creştinii pentru “intoleranţa” lor: (detalii)


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here