„Timpul lucrează împotriva noastră”: ANACRONIC.RO

1.412 views
0
DISTRIBUIȚI

Vă informăm despre lansarea ANACRONIC.RO, un website de orientare conservatoare care oferă soluții de „supravieţuire morală, spirituală şi culturală”.

Anacronic.ro se recomandă ca o platformă de comentarii şi ştiri care găzduiește „atât deconstrucţii ale modernităţii, în ipostazele sale politice, economice, culturale sau religioase, cât şi prezentări ale unor alternative sănătoase.”

Echipa redacțională, printre care se numără Ninel Ganea (karamazov.ro) și economistul libertarian Bogdan Glăvan (logec.ro) pornește de la necesitatea unei pauze (de respirație și reflecție) la neliniștitorul marș spre un iluzoriu Progres care presupune ștergerea valorilor fundamentale ale civilizației: „Ieşirea din timp, alături de cultivarea virtuţilor, a tradiţiei şi a necreatului, reprezintă o încercare naturală de a recupera ceva din firescul vieţii. Sabotarea istoriei, înţeleasă ca evoluţie deterministă, devine astfel o tehnică esenţială de supravieţuire morală, spirituală şi culturală.”

anacronic-fata-cu-gaina

Cadoul nostru de debut pentru anacronic.ro – inspirat, e drept, de excelentul teaser de mai sus:

Robert Doisneau imortaliza, în 1950, unul dintre cele mai faimoase și mai larg reproduse săruturi din istorie la Paris, de pe terasa unei cafenele situate în Place de l’Hotel de Ville. Imaginea legendară a celor doi tineri înlănțuiți într-o sărutare plină de pasiune a făcut ca localul să devină o adevărată Mecca pentru îndrăgostiții de pretutindeni. Mai exact, până vara trecută, când s-a închis. Romanticii însă, nu trebuie să-și facă griji. Câteva reviste pentru femei din Franța recomandă, acum, un alt loc din Paris ideal pentru a întâlni bărbați: printre bormașinile magazinului de bricolaj din vecinătatea fostei terase. (Bill Jay, „EndNote” din colecția revistei fotografice LensWork, traducere Voicu Bojan)

LASĂ UN RĂSPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here