Știri pe scurt (14 octombrie 2014)

1343

Asociaţia Femeilor din România: Săptămâna trecută publicaţia online Huffington Post a publicat un articol despre Asociaţia Femeilor din România: (detalii)

Estonia dă drepturi homosexualilor: săptămâna trecută Estonia a devenit prima ţară din Europa de Est care să legifereze parteneriatele civile pentru heterosexuali şi homosexuali. România le interzice pe ambele: (detalii)

Istoria contraceptivelor – recenzie de carte: New York Times a publicat o recenzie a unei cărţi tocmai publicate privind controversa şi originea pilulei contraceptive: (detalii)

Avortiştii sunt îngrijoraţi – recenzie de carte: Avortiştii din America scad în popularitate şi mişcarea pro-viaţă face mari progrese. Acest fapt îi îngrijorează pe avortişti. Recent a fost publicată o carte care sugerează metode noi de influenţare a publicului în favoarea avortului. O recenzie a cărţii a fost publicată în New Yortk Times acum o săptămână: (detalii)

Marea Britanie – sexting şi adolescenţii: Sexting este trimiterea de texte prin telefon care conţin materiale explicit sexuale, inclusiv nuditate. Publicaţia britanică Daily Mail informează că o pătrime din adolescenţii britanici practică sextingul: (detalii) 

Canada – demonstraţie pro-viaţă: Recent în Ottawa a avut loc cea mai mare demonstraţie pro-viaţă din istoria Canadei la care au participat 100.000 de persoane. Mass Media canadiană a ignorat evenimentul: (detalii)

Educaţia la domiciliu (homeschooling): Comentariul alăturat descrie acţiunile de intimidare a părinţilor care îşi educă copiii acasă în statul american Connecticut: (detalii)

Homosexualii câştigă, conştiinţa pierde: O firmă din statul american Kentucky a refuzat să facă tricouri pentru parada homosexualilor din stat, din motive de conştiinţă şi convingeri religioase. Homosexualii i-au dat în judecată: (detalii)

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Exportul avortului şi homosexualităţii: Recomandăm un articol despre exportul homosexualităţii şi al avortului în ţările sărace de către Olanda şi Danemarca: (detalii)

Cimpanzeii – fiinţe umane? Neuromania nu-şi încetineşte pasul. Dovada este că un tribunal din New York va decide în viitorul apropiat dacă cimpanzeii sunt “persoane” cu drepturi similare cu cele ale fiinţelor umane. Obiectivul celor care au intentat procesul este ca şi animalelor să li se acorde drepturi similare cu ale oamenilor: (detalii)

Viaţa la 100 de ani: Recomandăm un articol interesant care examinează următoarea întrebare – cum am arăta noi, fiinţele umane, şi cum ar arăta societatea în general dacă vârsta medie de viaţă ar fi de 100 de ani. Publicat în publicaţia The Atlantic, articolul, lung de 20 de pagini, dă informaţii şi răspunsuri interesante: (detalii)

Mărturia unei avortiste: Mamă a doi copii, separată de soţ, răzvrătită împotriva bisericii şi însărcinată, a vrut să avorteze, dar s-a răzgândit şi şi-a venit în fire. Mărturia ei mişcătoare o puteţi citi aici: (detalii)

Amiciţia între un creştin şi un ateu: New York Times a publicat un articol interesant despre prietenia dintre un apologet creştin şi un ateu, ce au în comun şi ce învaţă unul de la altul: (detalii)

Divorţul şi copiii: Studiile privind impactul divorţului asupra copiilor sunt multe şi frecvente. Articolul alăturat este un sinopsis al unor astfel de studii publicate recent: (detalii)

Avortul şi secularismul: Comentariul alăturat enunţă un punct interesant. Pântecele unei femei care împărtăşeşte valori tradiţionale îi aparţine. Statul secular, însă, a devenit proprietarul pântecelui femeii, argumentează articolul, deoarece constrânge femeia să-şi folosească pântecele pentru atingerea scopurilor politice ale statului secular. Citit cum: (detalii)

Cursuri de avort online: Universitatea din San Francisco este prima universitate din lume care oferă cursuri despre avort online, inclusiv cum se face avortul: (detalii)

SUA – homosexualii câştigă: săptămâna trecută a fost una foarte bună pentru homosexualii americani. Tribunalul Suprem al SUA a refuzat să intervină în cazurile căsătoriilor homosexuale din 10 state care au devenit, astfel, legale. Pe moment, 30 de state americane permit căsătoriile homosexuale, împotriva deciziilor a zeci de milioane de persoane care au votat împotriva lor: (detalii) 

Drepturile parentale: Recomandăm un articol despre drepturile parentale, istoria acestor drepturi şi situaţia lor în diverse ţări ale lumii. Părinţi: nu vă abandonaţi drepturile parentale! Articolul poate fi citit aici: (detalii)

Cruzimea unui avortist: Recent în SUA a fost arestat un avortist care făcea avort la femeile cu sarcini târzii. Avorturile acestea sunt foarte dificile, riscante şi în unele în circumstanţe ilegale. În congelatorul din clinica avortistului au fost găsiţi 30 de copilaşi nenăscuţi avortaţi: (detalii)

Amnesty International şi avortul: Românii mai în vârstă îşi amintesc de reputaţia bună pe care Amnesty International o avea cu zeci de ani în urmă când Amnesty promova drepturile clasice ale omului. Vremurile însă s-au schimbat şi în ultimele decenii Amnesty International a îmbrăţişat cauze noi, radicale şi antivalorice care nu au nimic de a face cu libertăţile individuale ori democraţia. Este vorba de avort şi drepturile homosexualilor. Articolul alăturat discută această deviere nefastă la Amnesty International şi modalitățile prin care promovează în restul lumii avortul şi homosexualitatea: (detalii)

Donarea de organe: Articolul alăturat din publicaţia britanică Journal of Medical Ethics (Jurnalul de Etică Medicală) face o propunere foarte îngrijorătoare. Susţine că omuciderea persoanelor bolnave ar fi acceptabilă în cazurile în care ele sunt ucise cu scopul de a salva viaţa altor persoane: (detalii)

“Căsătoriile” homosexuale nu sunt “căsătorii”: Aceasta este perspectiva comentariului alăturat: (detalii)

Transgenderism extrem şi copiii penguini: O şcoală din America a introdus o regulă nouă de interacţionare între sexe – copiilor nu li se mai permite să se numească unii pe alţii “băieţi” ori “fete” ci “pinguini mov” (“purple penguins”). Asta pentru a nu jigni pe copiii care nu sunt nici băieţi nici fete: (detalii)

Tineri – faceţi nunţi mici! Acesta este sfatul unor studii recent pblicate. Nunta este o investiţie şi cuplurilor li se sugerează să investească efortul şi banii care de obicei sunt investiţi în nuntă în clădirea unui fundament al căminului. Există, se pare, o corelaţie între cât de mică este nunta şi durabilatea ei: (detalii)

Sinucidere la 29 de ani pe 1 noiembrie: Reţeaua de televiziune americană Fox News anunţă că o tânără de 29 de ani bolnavă de o boală serioasă intenţionează să se sinucidă pe 1 Noiembrie înconjurată de prieteni şi familie. După petrecere tânăra va fi “petrecută” spre cele veşnice cu o doză de substanţe letale: (detalii)

110 de milioane de americani au o boală transmisibilă: Ce creşte în America mai repede decât numărul noilor locuri de muncă ori absolvenţi de universitate? Numărul persoanelor care suferă de boli venerice. Un studiu recent emis de Centrul Naţional al Bolilor din Atlanta conchide că 110 de milioane de americani vor suferi de o oarecare boală venerică pe parcursul vieţii lor. Studiul poate fi citit aici: (detalii), iar un comentariu pe marginea studiului aici: (detalii).

Avort – Felicitări Texasului! Ca urmare a unor legislaţii stringente privind igiena în clinicile de avort adoptate în ultimii ani, zeci de clinici de avort au fost închise în Texas. Au mai rămas doar 7: (detalii)

“Doctorul morţii” deschide o clinică la Londra: Un medic britanic cunoscut la nivel internaţional pentru eforturile lui de a promova dreptul la moarte la nivel global urmează să deschidă o clinică de eutanasiere la Londra: (detalii)

Declinul căsătoriilor homosexuale: Numărul americanilor care agreează cu căsătoriile homosexuale e în scădere: (detalii)

Mărturie privind căsătoriile homsoexuale: Citiţi aici mărturia mişcătoare a unei femei al cărei soţ a părăsit-o pentru a se “căsători” cu un alt bărbat. Copiii minori au rămas în custodia bărbatului: (detalii)

Israelul secular: Articolul alăturat comentează nişte studii recente care conchid că societatea israelită devine tot mai secularizată în gândire, valori şi practici: (detalii)


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here