Știri pe scurt (21 octombrie 2014)

1259
0

Cancerul mamar – articol din Adevărul: Conform unui articol publicat în Adevărul numărul femeilor din România diagnosticate cu cancer mamar este în creştere. Articolul ne parvine din partea colegilor de la Pro Vita Media. Le mulţumim: (link)

Educaţia sexuală în şcolile din România: Până în 2019 grădiniţa în România va fi obligatorie pentru toţi copiii începând de la 3 ani. Un articol din presă ne informează că micuţii copii vor primi şi “educaţie sexuală”, printre altele în masturbare şi normalitatea homosexualităţii: (link)

Biserica Ortodoxă şi fertilizarea în vitro: Biserica Ortodoxă Greacă nu se opune fertilizării în vitro pentru cuplurile căsătorite: (link)

Antisemitismul în Europa: Antisemitismul în Europa e în creştere. Recomandăm un articol din publicaţia de specialitate Foreign Affairs: (link)

Societatea globală – corelaţia între religie şi familie: Recent a fost publicat un studiu privind corelaţia între religie şi familie, în special impactul religiei asupra formării de familii şi valorile familiei. Îl puteţi citi aici: (link)

Eutanasie în Belgia: Ultima victimă a programului agresiv de eutanasie în Belgia e o femeie de 105 ani. Sătulă de viaţă, femeia a cerut să fie eutanasiată. Doleanţa i-a fost împlinită: (link)

Cursuri de avort online: Am scris despre subiectul acesta acum o lună şi revenim din nou cu ştiri proaspete. Universitatea Californiei din San Francisco este prima universitate din lume care oferă cursuri de avort online. Printre altele studenţii învaţă cum să avorteze. Până în prezent s-au înrolat în curs câteva mii de studenţi: (link)

Apariţie editorială – sex fără căsătorie: Institutul Brookings din SUA a publicat în aceast[ toamnă o carte despre familie, care are un titlu intrigant: Sex and Parenthood without Marriage (Sex şi creşterea copiilor fără căsătorie). Teza fundamentală a cărţii este că noua normalitate în societatea americană este sexul şi creşterea copiilor în afara căsătoriei. Autoarea, o fostă feministă, e îngrijorată. Aici puteţi citi o recenzie a cărţii: (link) aici un comentariu pe marginea subiectului: (link) iar aici primul capitol al cărţii: (link)

Vă recomandăm
Magazin Editura Anacronic

Croaţia – medicii refuză să avorteze: Atât de mulţi medici în Croaţia refuză să presteze servicii de avort încât femeile care vor să avorteze sunt îngrijorate. Devine tot mai greu să faci avort în Croaţia: (link)

Tehnologie şi adulter: Săptămână trecută publicaţia americană The Atlantic a publicat un dosar extensiv despre faptul că tehnologia modernă facilitează adulterul. Adulterul poate fi făcut în anonimat. Articolul deasemenea discută tehnologii pe care soţii geloşi le folosesc să-şi spioneze soţiile şi vice versa: (link)

De ce fac adolescenţii sexting? Tot săptămâna trecută The Atlantic a publicat un dosar în care căuta să explice de ce fac adolescenţii sexting, un viciu al adolescenţilor care-şi folosesc telefoanele pentru transmiterea de imagini cu nuditate: (link)

Vatican – Sinodul Catolic: Sinodul cardinalilor catolici privind familia şi sexualitatea s-a încheiat. Poziţiile tradiţionale ale Bisericii Catolice privind sexualitatea şi familia au fost reafirmate. Vă recomandăm un comentariu video din partea unui cardinal pe această temă: (link)

Demografia europeană: Luna trecută publicaţia de specialitate Population and Development Review a publicat un articol de specialitate privind situaţia demografică precară a Europei. Ici şi colo daţi şi peste informaţii privind România: (link)

Noua ideologie sexuală internaţională se extinde. Într-o şcoală din America copiilor li se interzice să se identifice ca fiind băieţi ori fete. Învăţătorilor li se sugerează să-i numească “pinguini movi”:(link) Reacţia indignată a părinţilor poate fi citită aici: (link)

Imoralitatea sexuală la creştini: Incidenţa imoralităţii sexuale la bărbaţii creştini în anii 50 ai vieţii este o problemă. Articolul alăturat caută să înţeleagă cauzele: (link)

Surogatul – procrearea la început de Mileniu III: Comentariul alăturat explică de ce surogatul, o practică care dezumanizează, e atât de populară în ţările occidentale. Autorul îndrăzneşte să afirme că ne îndreptăm înspre o epocă în istoria fiinţelor umane când formă principală de procreare va fi surogatul nu familia ori căsătoria: (link)

Faceboook şi procrearea tardivă: Recent Facebook a făcut valuri anunţând un program special pentru angajatele tinere. Le oferă posibilitatea de a-şi îngheţa ovulele până după ce devin stabile în cariera lor. Aparent Facebook vede sarcina ca un obstacol pentru cariera tinerelor angajate: (link) 

Creştinii din Hong Kong au impact: Subiectul acesta e deja bine cunoscut, dar vă dăm ultimele informaţii din săptămâna trecută. Mişcarea pro-democraţie din Hong Kong este o mişcare eminamente creştină şi denotă influenţa crescândă a creştinismului în China comunistă: (link)

Joni Eareckson – NU suicidului: Joni Eareckson este o creştină americană bine cunoscută în România. Este handicapată dar luptă pentru viaţă. Recent a adresat o scrisoare plină de compasiune către Brittany Maynard, tânără de 29 de ani care suferă de tumoare la creier şi care a anunţat că se va sinucide pe 1 noiembrie (de ziua ei) în Oregon: (link)

Agresivitatea seculariştilor britanici: Seculariştii britanici au redactat luna trecută un manifest al secularismului în care atacă creştinii şi îi asemuiesc unor grupuri teroriste: (link)

Boko Haram şi terorismul împotriva creştinilor: Nu am mai publicat nimic despre Boko Haram din vară. Revenim cu ultimele noutăţi şi comentarii: (link)

Florida – satanişti îndrăzneţi: Sataniştii americani au cerut autorităţilor statului Florida să le permită să pună în incinta parlamentului statului o pictură a diavolului coborându-se în iad: (link)

Crimele sexuale se înmulţesc în Marea Britanie: Din 2011 până în  2012 numărul violurilor în Marea Britanie a crescut cu 29%: (link)

Un drept la eutanasie? Articolul alăturat discută presiunea cât şi tendinţele curente de a decreta un drept la eutanasie: (link)

Avort – mărturie emoţionantă: Puteţi citi aici despre o tânără cu mulţi copii care a refuzat să avorteze cu toate că soţul ei şi-a pierdut locul de muncă şi situaţia materială a familiei a devenit foarte precară: (link)

Hollywood şi persecuţia creştinilor: Actorul creştin american Kevin Sorbo descrie marginalizarea şi persecuţia actorilor creştini în Hollywood: (link)

Despre îngrijirea părinţilor noştri: Articolul alăturat vorbeşte despre perspectiva creştină privind îngrijirea părinţilor noştri vârstnici: (link)

Violenţa domestică – ce zice Biblia: Un comentariu privind violenţa în familie şi ce  are Biblia de spus asupra acestui subiect poate fi citit aici!

Demografie – societatea globală îmbătrâneşte: Luna trecută Foreign Policy, prestigioasa publicaţie a grupului Foreign Policy Council, a publicat un dosar privind îmbătrânirea populaţiei planetei, un lucru nu tocmai bun: (link)

Declinul căsătoriei: Tot mai puţini tineri americani se căsătoresc: link şi aici:

Pedofilia în Marea Britanie: Autorităţile britanice par a fi indiferente faţă de pedofili. Recent autorităţile canadiene au atenţionat Scotland Yard-ul privind un număr mare de pedofili britanici activi în Canada dar care nu au fost arestaţi ori puşi sub urmărire în Marea Britanie: (link)

Avortul şi traficul de fiinţe umane: Evidenţa privind conexiunea dintre avort şi traficul de fiinţe umane e în creştere. Unii medici care fac avort sunt conectaţi cu mafia internaţională care face trafic de fiinţe umane: (link)

John Lennox ne cere să ne implicăm: John Lennox e o personalitatea proeminentă între creştinii englezi. Profesor la Oxford, biologist, dar şi creştin, el şi-a dedicat puterea intelectuală să combată evoluţionismul şi darwinismul. Într-o prelegere ţinută recent cere creştinilor să nu tacă privind credinţa lor ci să o afirme peste tot: (link)

Căsătoria – o formă de răpire: Atacurile ideologice împotriva căsătoriei ca instituţie continuă. Influenta publicaţie newyorkeză the New Yorker a publicat recent un articol vitriolic la adresa căsătoriei, numind-o un fel de “răpire” (abduction): (link)

Colegiu creştin principial: Autorităţile din Massachusetts au anunţat că intenţionează să discrediteze Colegiul Gordon, un colegiu creştin din Boston, pentru că afirmă că homosexualitatea este păcat. Colegiul a anunţat recent că nu intenţionează să-şi schimbe învăţăturile. Presiunile asupra Colegiului, însă, devin tot mai mari, atât din afară cât şi dinlăuntru: (link)

Marea Britanie – homosexualii sunt puţini: Date statistice tot mai dese apar în Marea Britanie şi SUA care indică numărul infim al homosexualilor. Propaganda uriaşă care o fac dă impresia că ar fi mulţi. Homosexualitatea este o decepţie, aşa cum sunt şi metodele care o promovează. Ultimul studiu, publicat pe 7 octombrie, indică că doar 1.6% din populaţia adultă britanică se identifică ca fiind homosexuală ori bisexuală. Procentul cel mai ridicat este în Londra unde 3.2% dintre oameni se identifică ca fiind neheterosexuali. În linkul alăturat puteţi vedea datele statistice complete pe regiuni şi vârstă. Identificare homosexuală descreşte cu vârsta, doar 0.5% dintre persoanele de peste 65 de ani identificându-se ca fiind homosexuale: (link)

Sprijină „Cultura vieții”

Fii alături de noi în efortul de promovare a fundamentelor morale ale societății.

Personal Info

Donation Total: 25€

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here