Știri pe scurt (28 octombrie 2014)

1639

Scoţia – homosexualii încurcă lucrurile: Cu toate că în Scoţia doar 1.5% din populaţia adultă se identifică ca fiind neheterosexuală (adică homosexuală ori de altă orientare), politicienii scoţieni discută tot mai mult legalizarea căsătoriilor homosexuale în Scoţia. Dar aici apare o complicaţie: homosexualii nefiind fideli în relaţii, se discută abrogarea legii împotriva adulterului. Cel puţin în teorie la cuplurile heterosexuale căsătorite adulterul se pedepseşte penal. Homosexualii cer abolirea acestei legi, încă un pas spre emanciparea lor sexuală totală: (LINK)

Irlanda criminalizea prostituţia: Săptămâna trecută parlamentul irlandez a adoptat, cu un vot de 81 la 10, o lege care interzice penal relaţiile sexuale pentru bani: (LINK)

Moaşele şi avortul: Ne-am aştepta ca moaşele să fie pro-viaţă. Dar nu sunt. Majoritatea sunt pro-avort. Articolul alăturat explică motivaţia: (LINK)

Pledoarie pentru viaţă: America este în toiul unei bătălii mediatice privind suicidul asistat. Cu câteva săptămâni în urmă v-am anunţat că o tânără de 29 de ani suferindă de cancer de creier a anunţat că se va sinucide pe 1 Noiembrie, chiar de ziua ei de naştere. Mass-Media americană îi face galerie. Tot mai multe femei suferinde de cancer îi adresează scrisori deschise cerându-i să se răzgândească, din nefericire până în prezent efortul lor este fără succes. Recomandăm un comentariu pe acest subiect: (LINK)

Încă o pledoarie pentru viaţă: Şi tot în acelaşi context vă recomandăm mărturia alăturată a unei femei a cărei fiice s-a sinucis cauzând multă durere celor rămaşi în urmă: (LINK)

Legătura dintre avort şi cancerul mamar: Pat Fagan, cercetător la Family Research Council în Washington, a publicat recent un studiu privind corelaţia între avort şi cancerul mamar. De fapt, studiul este o discuţie a sute de studii independente privind corelaţia între avort şi cancerul mamar. Recomandăm studiul lui Fagan, el fiind foarte informativ şi cu o bibliografie enormă: (LINK)

Căsătorii homosexuale – de ce nu? Foarte mulţi creştini sunt indiferenţi faţă de căsătoriile homosexuale. Frecvent răspunsul lor este: „cum mă afectează pe mine asta”? Recomandăm un comentariu care răspunde acestei întrebări. Căsătoriile homosexuale afectează prieteniile – bărbaţii pur şi simplu nu doresc să întreţină relaţii de prietenie cu alţi bărbaţi de teama de a nu fi etichetaţi ca homosexuali. Prietenia masculină este sănătoasă şi foarte importantă pentru societate. Este regretabil că homosexualitatea o erodează: (LINK)

Hillsong respinge homosexualitatea: Cu câteva săptămâni în urmă New York Times a publicat un articol privind formaţia Hillsong, afirmând că această mişcare creştină şi formaţie muzicală australiană foarte populară în rândul tinerilor, ar fi de acord cu căsătoriile homosexuale şi homosexualitatea. Paul Houston, unul din liderii Hillsong a ţinut recent o conferinţă de presă în care afirmă clar poziţiile biblice ale lui Hillsong privind aceste subiecte: (LINK)

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

UE promovează drepturile sexuale la tineri: UE investeşte mulţi bani în tineri, dar nu în valori. În loc să îi pregătească pentru o viaţă de familie ori una responsabilă, îi îndoctrinează în sexualitate şi să îşi ceară „drepturile sexuale şi reproductive”. În August, programul pentru tineri al UE a lansat un manual al drepturilor sexuale (a se citi concubinaj, homosexualitate ori transsexualitate) şi al drepturilor reproductive (a se citi avort) Întrebare: cât timp va dăinui acest continent care îşi încurajează generaţia tânără la desfrâu şi îi îndeamnă să omoare generaţia care ar trebui să vină după ea şi să-i plătească pensiile? Manualul poate fi citit aici: (LINK)

Un comentariu privind fericirea: Am dat peste un articol privind fericirea, publicat în The Atlantic săptămâna trecută. Îl găsim interesant şi vi-l recomandăm: (LINK)

Campanie împotriva avortului – SUA: 21 Octombrie a fost ziua declarată în America împotriva avortului. A fost celebrată prin momente de tăcere: (LINK)

Provocări pentru creştini în lumea academică: Nu este uşor să fi profesor într-o universitate devotată secularismului şi cu tendinţe anticreştine. Comentariul alăturat descrie unele din aceste provocări: (LINK)

Homosexuali intoleranţi (I): Cel mai intolerant grup social sunt homosexualii. Astăzi vă dăm încă un exemplu. În ultimele săptămâni un număr tot mai mare de tineri deveniţi adulţi,  care au fost crescuţi de părinţi homosexuali, îşi scriu memoriile ori experienţele oribile pe care le-au trăit. Mafia mediatică homosexuală îi atacă. Recomandăm un articol care descrie un incident petrecut săptămâna trecută: (LINK)

Homosexuali intoleranţi (II): Un alt exemplu, identic cu cel de mai sus, implică o tânără crescută de mama ei lesbiană şi de partenera ei lesbiană. Sătulă de viaţa într-o casă de lesbiene, tânăra publică comentarii privind experienţele ei. Şi ea, însă, este atacată de mafia mediatică homosexuală: (LINK)

Judecătorii demisionează: Legalizarea masivă a căsătoriilor homosexuale în America începe să producă victime. Printre ele judecătorii înşişi sunt victime, adică judecătorii care refuză să încheie căsătorii homosexuale. Aceştia preferă să demisioneze din funcţii: (LINK)

Pastori ameninţaţi cu închisoarea: O altă categorie de persoane care au căzut victime legalizării căsătoriilor homosexuale sunt pastorii care refuză să încheie căsătorii homosexuale. Un incident s-a petrecut săptămâna trecută în statul american Montana unde un pastor a refuzat să căsătorească nişte bărbaţi. A fost citat de poliţie cu amendă şi dat în judecată. Pedeapsa poate ajunge până la 180 de zile în închisoare: (LINK) Un alt articol pe aceeaşi temă îl aflaţi aici: (LINK)

Pastorii se împotrivesc drepturilor homosexualilor: Săptămâna trecută un grup de pastori de culoare din Michigan au organizat o conferinţă de presă în capitala statului anunţând autorităţile că ei nu vor oficia căsătorii homosexuale chiar dacă vor trebui să plătească cu ani grei de puşcărie:  (LINK)

Avortiştii pierd, dar vor să câştige: Tot mai puţini americani favorizează avortul, de fapt, mai puţin de 50%. Avortiştii sunt îngrijoraţi şi feministele au început să publice cărţi peste cărţi în care explică de ce avortul e un „bun social”, („a social good” în engleză) adică un lucru bun pentru societate. Greu de înţeles această logica, dar aici puteţi citi un comentariu privind această gândire bizară: (LINK) Un alt articol pe aceeaşi temă poate fi citit aici: (LINK)

Pro-vita americană în ascensiune: Marile şi influentele reviste americane încep să scrie tot mai des despre ascensiunea mişcării pro-vita din America. Cu îngrijorare, adăugăm noi. Săptămâna trecută influentul The New Yorker Magazine a publicat un articol de 20 de pagini pe această temă: (LINK)

Avort – o mamă extraordinară: Citiţi despre o femeie extraordinară, o tânără americană însărcinată, dar bolnavă de cancer. Refuză să se trateze ca să-şi salveze viaţa, dorind să dea viaţă copilaşului cu care este însărcinată: (LINK)

Pedofilia în Marea Britanie: Numărul de articole publicate de BBC privind pedofilia în Marea Britanie sunt îngrijorător de numeroase. Apar mai zilnic. Redăm încă unul, publicat săptămâna trecută. Discută indiferenţa autorităţilor faţă de numărul crescând de acte de pedofilie făcute în Marea Britanie ori de britanici făcute în alte ţări: (LINK)

Chris Smith condamnă avortul în China: Chris Smith este un congressman american care pledează împotriva avortului în America şi în restul lumii. Recent a publicat un comentariu privind atrocităţile avortului în China comunistă: (LINK)

Norvegia şi egalitatea de şanse: Egalitatea de şanse este importantă. Dar maşinăria mediatică şi fanatică feministă insistă că egalitatea de şanse nu poate exista atâta timp cât femeile rămân însărcinate. Un articol din The Atlantic discută cazul interesant al Norvegiei privind egalitatea de şanse. Chiar şi în Norvegia egalitară, femeile nu au ajuns la acelaşi nivel cu bărbaţi. Dacă nu în Norvegia, întreabă autorul, atunci unde? (LINK)

Feminismul puritanic: Se observă un trend pozitiv în campusurile americane, declanşat, ironic, de feministe. Se insistă tot mai mult ca relaţiile între sexe să fie platonice şi nu sexuale: (LINK)

China demolează creştinismul: Campania comuniştilor chinezi de demolare a bisericilor creştine continuă. Un articol recent pe această temă îl puteţi citi aici: (LINK)

Avort – California anticreştină: Legislatura Californiei a adoptat o lege care constrânge bisericile cu angajaţi să le ofere asigurări medicale în caz de avort. Bisericile sunt nemulţumite ele fiind împotriva avortului: (LINK)

Marea Britanie – rugăciuni împotriva avortului: 27 Octombrie  este ziua de rugăciune a creştinilor britanici împotriva avortului. Recomandăm broşura alăturată de trei pagini care discută subiectele de rugăciune şi miza: (LINK)

ONU promovează avortul ca metodă de dezvoltare: Luna trecută ONU şi-a început noul an de activităţi şi dezbateri. Un comitet ONU a pregătit documentul alăturat privind dezvoltarea. Între altele, recomandă drepturile reproductive (adică avortul) şi sexuale (adică homosexualitatea) ca metode de reducere a populaţiei care, crede comitetul ONU, va stimula dezvoltarea: (LINK)

Revoluţia sexuală – ce urmează? Revoluţia sexuală nu dă semne de oboseală. Observatorii întreabă, ce idioţenie va fi promovată după „căsătoriile” homosexuale. Comentariul alăturat descrie câteva opţiuni care se reliefează la orizont, inclusiv decriminalizarea pedofiliei: (LINK)

Revoluţia sexuală şi bizarul profesor danez: Şi Danemarca dă semne că revoluţia sexuală este încă în toi. Un profesor danez a devenit cruciatul unei noi frontiere a revoluţie sexuale: decriminalizarea incestului. O ţară de doar 5 milioane de oameni, bizara Danemarcă doreşte să-şi exporte gândirea antivalorică în restul Europei: (LINK)


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here