Femeile din America Latina, mai protejate împotriva cancerului de sân

1211
0

Sursa: Génétique, 22 octombrie 2014, Slate.fr, 21 octombrie 2014

Potrivit unui studiu realizat de geneticieni de la Universitatea din California (San Francisco), femeile latino-americane ar purta o mutație genetica ce le face mai puțin susceptibile de a dezvolta cancer de san.

Astfel, in cazul in care aceste femei ar fi moștenit mutația genetica din ambele parți ale familiilor lor, ele „ar avea 80% mai puține șanse de a avea cancer de san fața de medie”. Daca au moștenit un singur parinte, rata ar fi de inca 40%.

Potrivit rezultatelor studiului publicat in revista Nature Communications, mutația genetica, aflata la nivelul cromozomului 6, „este aparent tipica popoarelor indiene indigene din America de Sud” și „are un efect de protecție impotriva anumitor tipuri de cancer”.

Mai exact, femeile cu aceasta variație genetica ar avea „țesutul mamar mai puțin dens”. Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Slate.fr, „țesutul mamar dens [ar fi] un factor de risc cunoscut pentru cancer”. Echipa genetica a studiat mai mult de 11.000 de femei de origine etnica diferita și au analizat genomul lor pentru a „gasi diferențele in ADN-ul lor, care ar putea explica variațiile in riscul cancerului mamar ”.

Stiri © Asociatia Provita Media

Sprijină „Cultura vieții”

Fii alături de noi în efortul de promovare a fundamentelor morale ale societății.

Personal Info

Donation Total: 25€

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here