SUA: Un veteran de 90 de ani și doi pastori, pasibili de închisoare pentru că au hrănit oamenii străzii

1379
0
DISTRIBUIȚI

Poliția în acțiune: „Aruncă farfuria, acum!”

Poliția din Fort Lauderdale, statul american Florida, a reținut 3 persoane – doi pastori și un veteran de război în vârstă de 90 de ani – sub acuzația de a fi hrănit oamenii străzii. Cei trei riscă 60 de zile de închisoare și 500 de dolari amendă pentru încălcarea unei hotărâri recente a consiliului municipal prin care gestul de a da de mâncare unui sărman în public este interzis.

Arnold Abbott, 90 de ani, veteran din al Doilea Război Mondial, hrănește săracii de 20 de ani, în calitatea sa de lider al ONG-ului Love Thy Neighbor, Inc. (Iubește-ți aproapele). Odată cu el au fost acuzați de aceeași „crimă” Dwayne Black, pastor la Sanctuary Church din Fort Lauderdale, și Mark Sims, pastor la biserica episcopală „Sf. Maria Magdalena” din Coral Springs (de asemenea din Florida).

Arnold Abbott (d)
Arnold Abbott (d), foto ABC news

„Unul dintre ofițeri mi-a spus: ‘Lasă jos farfuria, acum’ de parcă aș fi avut o armă în mână”, a spus Abbott pentru o publicație locală.

Asemenea decizii ale autorităților locale, despre care am mai relatat aici, sunt motivate prin necesitatea descurajării oamenilor fără adăpost de a veni în orașele respective. Nu mai puțin de 33 de orașe din SUA au adoptat interdicții similare. Criticii afirmă însă că măsura este inumană și că nu va rezolva nicidecum problema.

„Nu fac ceea ce fac pentru a agrava situația”, a spus dl. Abbott. „Încerc să lucrez împreună cu oficialii. Orice om are dreptul de a-și ajuta aproapele.”

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Arnold Abbott nu se arată înfricoșat. „Am trecut prin război. Am luptat în Mișcarea pentru Drepturi Civile. Asta n-o să ne oprească. Tot ce a făcut a fost să ne ducă în instanța mai devreme decât plănuisem,” spune bătrânul, care în 1999 a câștigat un proces într-o cauză similară.

„Iată figura unui criminal american al anului 2014”, comentează acid foarte popularul blog de finanțe și politică ZeroHedge.com. „Între timp, încă nici un bancher după gratii”.

Recomandăm cărțile editurii „Anacronic”[the_ad_group id="3698"]