Știri pe scurt (13 ianuarie 2015)

Studiu – creierul femeii când naşte: Un studiu recent publicat explică ce se întâmplă în creierul mamei când dă naştere unui copil. Se întâmpla acelaşi lucru ca şi atunci când se îndrăgosteşte de viitorul ei soţ: se îndrăgosteşte de fiinţa căreia îi dă naştere. Procesele şi reacţiile chimicale din creierul ei sunt identice: (detalii)

Valeriu Ghileţchi – un adevărat creştin şi român: Valeriu Ghileţchi este un adevărat creştin şi român care împlineşte vorba cu fapta. El reprezintă Republica Moldova în Consiliul Europei. Anul trecut a fost raportorul unui raport privind intoleranţa şi discriminarea împotriva creştinilor în Europa. Pe 3 Decembrie raportul întocmit de el a fost adoptat în unanimitate de una din comisiile Consiliului Europei. Îi mulţumim şi îl felicităm. Ne întrebăm însă de ce este el singurul dintre români care activează în cercurile internaţionale care caută bunăstarea spirituală a românilor şi europenilor. Raportul lui poate fi citit aici: (detalii)

Declinul masculinităţii în America: După 60 de ani de feminism şi revoluţie sexuală, masculinitatea bărbaţilor în America e în declin. Pur şi simplu bărbaţii devin tot mai reticenţi să-şi manifeste bărbăţia aşa cum era în trecut. Criză economică şi mutaţiile economice şi tehnologice din ultimele decade şi ele afectează masculinitatea bărbaţilor. Asupra acestui subiect trist recomandăm un articol publicat luna trecută: (detalii)

Avort în America – material video: Recomandăm unul din cele mai interesante videoclipuri pro-vita făcute în America unde au fost avortaţi 57 de milioane de copii nenăscuţi din 1973 încoace. Are 5 minute, e fără cuvinte, şi se petrece în spatelor sunetelor clopotelor care acompaniază o procesiune funerară: (detalii)

Transgenderism – părinţi revoltaţi: Într-o şcoală americană elevii de 13 ani sunt învăţaţi că pot să-şi aleagă ori să-şi schimbe sexul. Părinţii sunt revoltaţi: (detalii)

Apariţie editorială – pilula contraceptivă: Anul trecut s-au împlinit 50 de ani de când a fost pusă pe piaţă pilula contraceptivă. Pilula a devenit un instrument al revoluţiei sexuale. O carte a fost publicată privind pilula contraceptivă după 50 de ani. Vă recomandăm o recenzie: (detalii) 

Canada – prostituţie: În anii recenţi Curtea Supremă a Canadei a dezincriminalizat prostituţia. Dar legislatura canadiană interzice reclamele pentru prostituţie. Totuşi, furnizorii de prostituţie ignoră legea şi fac reclame masive: (detalii)

Iran – divorţ: Declinul familiei se simte şi în Iranul islamist unde divorţul a atins un nivel de flagel: (detalii)

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Suicidul asistat -New Jersey: Legislatura statului New Jersey a legalizat suicidul asistat. Guvernatorul statului probabil va face veto: (detalii)

Persecuţia creştinilor: La începutul anului organizaţia creştină Open Doors a publicat lista primelor 50 de ţări ale lumii privind represiunea împotriva creştinilor: (detalii)

Marea Britanie – poligamie: Luna trecută a fost publicat un raport privind poligamia în Marea Britanie. Raportul conţine 50 de mărturii ale unor femei constrânse să trăiască în căsătorii poligame: (detalii)

Transgenderismul şi politica în Marea Britanie: La început au fost homosexualii, acuma sunt transsexualii. În Marea Britanie partidul laburist a anunţat că la următoarele alegeri va pune pe listele electorale un transsexual: (detalii)

Revoluţia sexuală la copii: Un caz incredibil s-a petrecut recent în Marea Britanie unde un băiat de 10 ani a fost arestat pentru că a violat o fetiţă: (detalii)

Olanda antiviaţă: Anul trecut Olanda a eutanasiat 650 de copii nou-născuţi: (detalii)

Belgia şi eutanasia: Un criminal belgian încarcerat pe viaţă a cerut să fie eutanasiat. Este suferind mintal. La început autorităţile au anunţat că îi vor împlini dorinţa, dar conform ultimelor informaţii, cererea i-a fost respinsă. Detalii aici: (detalii) şi aici: (detalii) 

Creştinii ridică economia Chinei: În China sunt în jur de 69 de milioane de creştini, cam 5% din populaţia ţării. Dar impactul lor asupra economiei chineze este mult mai mare. Un studiu indică că zonele din China cu mari concentraţii creştine sunt cele mai prospere. Cu toate că reprezintă doar 5% din populaţia ţării, creştinii chinezi formează 16.8% din toate instituţiile religioase ale ţării. Corelaţia între creştinism şi prosperitatea economică a chinezilor e evidentă: (detalii)

Vietnamul şi căsătoriile homosexuale: Codul civil al Vietnamului interzice căsătoriile între persoane de acelaşi sex. Dar noul cod, care va intra în vigoare anul viitor, a abrogat interdicţia. Unii interpretează abrogarea ca o indicaţie că Vietnamul va legaliza căsătoriile homosexuale: (detalii)

Transgenderism – India: Un bărbat transformat în femeie a fost recent ales ca primul primar transsexual din India: (detalii) 

Ateismul agresiv al Americii: Ateii Americii au lansat o acţiune care să interzică legiuitorilor americani să facă jurământul pe Biblie: (detalii)

Libertatea de conştiinţa în Secolul XXI: Allan Sears, preşedintele firmei de avocaţi creştini Alliance Defending Freedom din SUA, a ţinut recent o prelegere privind precaritatea libertăţii de conştiinţă la începutul Mileniului Trei. O puteţi citi aici: (detalii)

O Biserică antiviaţă: Biserica Episcopală este numele Bisericii Anglicane în Statele Unite. Este probabil cea mai liberală şi, ca atare, anticreştină biserică din America. Acceptă evoluţionismul homosexualitatea, căsătoriile homosexuale şi avortul. Nu e de mirare că de la 5 milioane de adepţi în 1960 acum mai are doar 2 milioane. Recent, Biserica Episcopală a Americii a anunţat că va desfăşura activităţi pro-avort luna aceasta pentru a celebra cei 42 de ani de când avortul a fost legalizat în America: (detalii)

Doctorul morţii din Adelaide: America l-a avut pe Kevorkian, doctorul morţii care ajuta oamenii să se sinucidă. Australia îl are pe Philip Nitschkes, medic în Adelaide. E promotorul principal al eutanasiei şi suicidului asistat în Australia. Recent, bordul medicilor din Australia i-au suspendat licenţa: (detalii)

Eutanasia în Europa: Ultimele noutăţi privind eutanasia şi legalizarea ei în Europa pot fi citite aici: (detalii)

Creaţia lui Dumnezeu: În acest link veţi vedea nişte poze extraordinare luate de telescoapele americane în spaţiul extraterestru. Ele denotă, spun experţii, naşterea de noi planete. Imaginile sunt formidabile: (detalii)

Homosexualii în 2015: Carlos Lopez este un intelectual american care se exprimă fără reţinere împotriva agendei homosexuale, el fiind crescut de două femei, mama lui alegând să fie lesbiană. Recent a publicat un narativ privind homosexualitatea: (detalii)

Persecuţia creştinilor în Atlanta: Atlanta, Georgia, este un oraş creştin. Cel puţin în teorie. Până săptămâna trecută şeful pompierilor din oraş era un bărbat de culoare, creştin. Anul trecut a publicat o carte privind virtuţile creştine în care a discutat homosexualitatea în două paragrafe. A numit-o o „perversiune” aşa cum o numeşte şi Biblia. A fost destituit din funcţie pentru acest motiv. Intoleranţa şi agresivitatea secularismului împotriva creştinilor a ajuns la culme: (detalii)

Vrei fericire? Căsătoreşte-te! Institutul Naţional Bureau of Economic Research din America a publicat un studiu la începutul anului care trage câteva concluzii importante: căsătoriţii sunt mai fericiţi decât cei necăsătoriţi; mai bogaţi; şi mai puţin stresaţi de vicisitudinile vieţii. Cu toate acestea declinul căsătoriei va continua, zice studiul. În 2030 se preconizează că 25% dintre toţi tinerii americani nu se vor căsători niciodată. Asta nu e bine. Un sumar al studiului a fost publicat de New York Times(detalii)

Suicidul Japoniei – demografie: Ştirile privind declinul demografic al Japoniei sunt mai rele decât se preconiza. În 2014 în Japonia au murit 1.2 milioane de oameni şi s-au născut 1 milion de copii. Pierderea netă a fost de 268.000 de persoane: (detalii)

Terorismul islamist în Franţa: Din miile de comentarii privind terorismul islamic din săptămâna trecută în Franţa recomandăm unul cu o perspectivă mai deosebită: (detalii)

Alcoolismul ucide: Alcoolul ucide pe cei în anii de mijloc ai vieţii. Un raport emis săptămâna trecută de Centrul pentru Controlul Bolilor din Atlanta indică că cei mai mulţi bărbaţii care mor din cauza alcoolului sunt între 35 şi 64 de ani. Iar incidenţa mortalităţii e cel mai ridicată la bărbaţii între 45 şi 54 de ani. 75% dintre toate persoanele care mor din cauza alcoolului sunt bărbaţi şi restul femei. Aici puteţi citi un comentariul asupra studiului: (detalii)

Procrearea artificială: Articolul alăturat descrie ultimele progrese ştiinţifice şi tehnologice în domeniul procreării artificiale. E vorba de recentul transplant, cu succes, de uter. Se preconizează că în viitorul nu prea îndepărtat se vor face chiar şi utere artificiale: (detalii)


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here