Știri pe scurt (20 ianuarie 2015)

Macedonia interzice căsătoriile homosexuale: Parlamentul Macedoniei a interzis căsătoriile între persoane de acelaşi sex. (detalii)

Atrocităţi anticreştine: Recomandăm câteva articole despre atrocităţile anticreştine comise de Boko Haram în Nigeria. Unul din New Yorker (aici) şi unul din The Atlantic, unde aflaţi şi un Raport a lui Amnesty Internaţional pe acelaşi subiect: (detalii)

Illinois împotriva pornografiei: Statul Illinois a adoptat o lege foarte drastică împotriva persoanelor care postează online pozele nude ale altor persoane. Legea a fost adoptată pentru a stinge un trend la modă – bărbaţi geloşi abandonaţi de prietenele lor care se răzbună pe ele postând online pozele lor nude: (detalii)

Newsweek – blasfemie împotriva creştinilor: Revista americană Newsweek a început anul cu blasfemie la adresa creştinilor. A publicat un articol lung pe 2 ianuarie în care atacă creştinii folosind tot felul de expresii peiorative la adresa lor. Articolul poate fi citit aici: (detalii)

Creştinii răspund atacurilor lui Newsweek: Un teolog creştin american, Robert Gagnon, a răspuns provocărilor lui Newsweek într-un articol foarte interesat şi bine documentat publicat săptămâna trecută în First Things. Versiunea abreviată poate fi citită aici, iar articolul întreg aici: (detalii)

Canada – biruinţa creştinilor: Universitatea creştină Trinity din Canada a fost atacată de homosexuali pentru că respinge homosexualitatea. Homosexualii au demarat o acţiune împotriva Universităţii să-i suspende acreditarea. Votul preliminar a fost împotriva Universităţii, dar votul final a fost pentru menţinerea acreditării: (detalii)

Demografie şi geriatrie: Populaţia planetei îmbătrâneşte. În medie, toţi trăim mai mult ca părinţii noştri, dar avem aceleaşi probleme de sănătate la bătrâneţe. Articolul alăturat explică fenomenul şi compară problemele de bătrâneţe în lumea dezvoltată cu cele din lumea în dezvoltare. Şi pe cele din lumea contemporană cu cele din antichitate. Un amănunt interesant. Se presupune că vârsta media în Imperiul Roman era de 24 de ani: (detalii)

Texasul nu se joacă de-a căsătoria: La începutul anului Texasul a lansat un proiect de lege care interzice funcţionarilor statului să emită licenţe de căsătorie homosexualilor. Cei care nu vor respecta legea nu vor mai primi salar. Texasul se pregăteşte pentru eventualitatea în care Tribunalul Suprem legalizează căsătoriile homosexuale: (detalii)

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Europa – biserici de vânzare: Wall Street Journal a publicat săptămâna trecută un articol îngrijorător – bisericile occidentale se golesc si se vând. Se preconizează că în următorii 10 ani două treimi din bisericile catolice din Olanda se vor vinde: (detalii)

Suedia – educaţia acasă: Suedia persecută părinţii care încearcă să îşi educe copiii acasă. Suedia şi Germania sunt campionii mondiali la persecuţia creştinilor care îşi educă copiii acasă. Ultimul incident din Suedia îl puteţi citi aici: (detalii)

SUA – educaţia acasă: În contrast, în SUA numărul copiilor care sunt educaţi acasă e în creştere. A ajuns la 1.8 milioane în 2013, dar numărul lor e cu mult mai mare. Multe state americane nu cer părinţilor să declare numărul copiilor care sunt educaţi acasă, inclusiv Texas. În total numărul acestora ar fi cu mult mai mare şi creşte cu aproximativ 100.000 de copii pe an. Recomandăm un articol din New York Times asupra subiectului: (detalii)

Missisippi iubeşte Biblia: Statul american Missisippi a lansat un proiect de lege pentru a declara Biblia cartea oficială a statului: (detalii)

Irlanda şi căsătoriile homosexuale: În mai Irlanda va avea loc un referendum naţional privind legalizarea căsătoriilor homosexuale. Ultimele noutăţi pot fi citite aici: (detalii)

Olanda ucide pe cei bolnavi mintal: Doar în ultimii ani numărul persoanelor suferinde de boli mintale în Olanda care au fost eutanasiate a crescut de trei ori: (detalii)

Controlul populaţiei -America sterilizează femeile din India: Administraţia Obama finanţează sterilizarea femeilor în India: (detalii)

Albert Mohler vorbeşte: Albert Mohler este unul dintre cei mai incisivi intelectuali contemporani creştini ai Americii. Recent a dat câteva interviuri privind situaţia precară a valorilor în America şi indiferenţa creştinilor faţă de lucrurile rele care se petrec în jurul lor. O stenogramă a interviurilor lui poate fi citită aici: (detalii)

Cum fac lesbienele sex? Indolenţa secularismului a ajuns la culme. În Marea Britanie inspectorii şcolari au mers în şcolile creştine şi au întrebat şcolarii de 10 ani cum fac lesbienele sex? Scopul întrebării a fost să afle dacă şcolile creştine fac educaţie sexuală cu elevii lor. Cu totul şocant şi bizar: (detalii)

California depravată: California a adoptat o lege la începutul anului care are trei spaţii în certificatul de naştere al copiilor, în caz că un copil are trei părinţii – a se citi: doi homosexuali şi un donator de spermă: (detalii)

Florida – ateii câştigă: O şcoală din Florida a interzis Bibliile la şcoală sub presiunea ateilor. Ateii au câştigat un caz care le dă dreptul să distribuie materialele lor în şcoli atâta timp cât creştinilor li se dă voie să dea Biblii. Şcoala a decis să nu permită nici creştinilor nici ateilor să-şi difuzeze materialele: (detalii)

China şi jocurile de noroc: Las Vegas nu mai este capitala mondială a jocurilor de noroc şi a cazinourilor. Macao este. O fostă colonie portugheză până în 1999, China permite oraşului Macao anumite „plăceri” occidentale, printre ele şi jocurile de noroc. Industria cazinourilor din Macao este gigantică în comparaţie cu cazinourile din Las Vegas. The New Yorker a publicat săptămâna trecută un articol foarte lung şi informativ privind subiectul: (detalii)

Incest: Depravaţii secularişti cer dezincriminarea incestului. Recent revista depravată americană Jezebel a publicat un interviu cu o fata de 19 ani care trăieşte cu tatăl ei. Atenţionare: interviul e şocant şi greţos: (detalii)

Uganda proviaţă: Creştinii Ugandezi se raliază pentru viaţă: (detalii)

Detroit – pastor lipsit de minte: Un pastor evanghelic din Detroit a dat statul Michigan în judecată pentru că nu îi permite să căsătorească homosexualii. Este un om lipsit de minte: (detalii)

Veşti bune: În 2014 veştile nu au fost bune dar, un comentator creştin ne aminteşte că există şi veşti bune: trăim mai mult, crima este în scădere, avortul scade, sărăcia e mai puţină, etc. Acestea sunt lucruri bune pentru care trebuie să-i mulţumim lui Dumnezeu: (detalii)

Belgia – eutanasie: Dacă vreţi să aflaţi ororile industriei eutanasiei în Belgia, sunteţi invitaţi să citiţi stenograma unui interviu acordat unui post de radio american de un medic belgian. Vi se va încreţi pielea: (detalii)

Hollywood şi surogatul: Articolul alăturat descrie un trend decadent la actriţele americane – în haită, cumpără material genetic (spermă) de la acelaşi bărbat pentru a avea copii care seamănă între ei: (detalii)

Istorie – implicarea bărbaţilor în creşterea copiilor: Iată că feministele sunt dovedite mincinoase. Spun că de-a lungul istoriei bărbaţii nu au fost implicaţi în creşterea copiilor lor şi că femeile erau singurele responsabile pentru creşterea lor. Un studiu recent publicat în Marea Britanie descrie implicarea masivă a bărbaţilor în creşterea copiilor lor în Secolul XIX: (detalii)

China – piaţa ovulelor: Recomandăm un articol despre piaţa cumpărării şi vânzării de ovule în China pentru surogat şi export: (detalii)

Medicina şi societatea robotizată: Pe 9 Ianuarie New York Times Magazine a publicat un articol despre robotizarea medicinei. Robotizarea societăţii va afecta şi medicina, unii dintre roboţi luând locul asistentelor medicale: (detalii)

Medicina şi mortalitatea: Ne este hărăzit fiecăruia dintre noi să murim. Anul trecut un medic din New York a publicat o carte interesantă despre mortalitate, abilitatea tehnologiei de a prelungi viaţa şi aspectele etice ale prelungirii vieţii. Argumentele lui sunt interesante, chiar dacă nu toate cu merit. Între altele, cu toate că nu e împotriva eutanasiei, denunţă cu asprime practicile eutanasiei contemporane din Belgia, Olanda şi Oregon. Recomandăm o recenzie: (detalii)

America – educaţia creştină sub asediu: Articolul alăturat descrie o mulţime de incidente recente din America unde homosexualii au dat în judecată şcoli şi universităţi creştine din cauza poziţiilor lor antihomosexuale: (detalii)

Jocurile olimpice şi nediscriminarea: Comitetul Olimpic Internaţional a adoptat noi regulamente la ultima întrunire, printre ele una privind nediscriminarea pe bază de orientare sexuală: (detalii)

Marea Britanie şi persecuţia creştinilor: În Marea Britanie sunt câteva sute de misionari creştini străini. Gurile rele prevestesc că autorităţile britanice nu le vor reînnoi viza: (detalii)

Transgenderism sfaturi parentale: Ce trebuie să facă un părinte dacă/când fiul îi spune că se simte fată ori fica că se simte băiat? Oricât de bizară ni s-ar părea această întrebare, ea este o realitate care se aude tot mai des chiar şi în familiile creştine. Articolul alăturat conţine sfaturi pentru astfel de părinţi. Este scris de un bărbat adult care în pruncie se considera fată: (detalii)

Bărbaţii din trecut şi cei de azi: Bărbaţii de azi sunt extrem de imaturi în comparaţie cu părinţii ori bunicii lor. Subiectele cele mai frecvente la bărbaţii de azi sunt axate pe sex, sexualitate, identitatea sexuală, beţiile şi isprăvile sexuale. Subiectele cele mai frecvente ale părinţilor lor erau cum să fii un bărbat responsabil, familist şi tată pentru copii. În ani recenţi bărbaţi americani au constituit o mişcare de mentorare a tinerilor bărbaţi studenţi pentru a le da o noţiune clară de ce înseamnă a fi bărbat: (detalii)

Homosexuali bolnavi: Numărul homosexualilor infectaţi cu boli venerice este în creştere în toată lumea: (detalii)


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here