Mesajul euro-parlamentarei Renate Weber cu privire la „Raportul Tarabella”

1435
0

Stimați prieteni, nu demult vă rugam să semnați o petiție împotriva așa-numitului Raport Tarabella, un nou document radical pro-avort, care continuă linia Raportului Estrela. Iată opinia dnei. europarlamentar Renate Weber, cu privire la acest raport. Logica dnei. Weber este impecabilă: femeile trebuie educate cu privire la presupusul lor „drept” la avort, un „drept” … nedrept, pe care ulterior educația sexuală explicită, promovată chiar de clinicile de avorturi și factor favorizant al promiscuității și sarcinilor nedorite, le va face, în mod miraculos, să nu îl reclame. Articol preluat de pe stiripentruviata.ro

renate-weber

Şedinţa din 20 ianuarie a Comisiei Parlamentului European pentru Drepturile Femeii și Egalitate de Gen (FEMM) a avut ca subiect raportul privind „Progresul egalității între bărbați și femei în Uniunea Europeană în 2013”, sau „Raportul Tarabella”, după numele raportorului, belgianul Marc Tarabella.

Deşi, pe 10 decembrie 2013, Parlamentul European a respins raportul „Sănătatea și drepturile sexuale și reproductive” (“Sexual and reproductive health and rights”, SRHR), aşa numitul raport Estrela, în locul acestuia fiind adoptată o rezoluţie care reafirmă clar că nu ţine de competenţa UE să decidă asupra unor probleme precum avortul sau educaţia sexuală în şcoli, totuşi, membrul belgian al Parlamentului European Marc Tarabella din partea Grupului Socialist încearcă să forţeze principiul subsidiarităţii în ce priveşte SRHR, atacând unul din punctele principale ale raportului Estrela, numit “dreptul la avort”.

În cadrul şedinţei din 20 ianuarie, raportul a trecut cu vot favorabil de Comisie cu o majoritate de 24 la 9 și urmează să fie înscris pe ordinea de zi a plenului PE, urmând a fi supus la vot în 10-11 martie.

Vă prezentăm mai jos declaraţia euro-parlamentarei Renate Weber, mesaj publicat pe pagina de facebook a domniei sale.

Renate Weber

Am primit în ultimele zile, de la diferiți cetățeni români, mesaje cu un text (același text de fiecare dată, probabil o petiție online) privind votul raportului de inițiativă (nelegislativ) al eurodeputatului Marc Tarabella (socialist, Belgia) referitor la egalitatea între bărbați și femei în Uniunea Europeană în 2013. Mi se cerea să resping în Comisia FEMM paragraful care se referă la dreptul la avort sau să votez împotriva întregului raport dacă acest paragraf va fi adoptat. Motivul? “Apărarea principiului subsidiarității”, adică lăsarea temei la decizia statelor membre, considerându-se că Parlamentul European nu are competență în acest domeniu. Îmi pare rău că nu fac parte din Comisia FEMM (Comisia pentru Drepturile Femeii și Egalității de Gen), dar dacă aș fi făcut parte aș fi votat azi cu majoritatea care a aprobat acest paragraf (21 pentru, 13 împotrivă). Am considerat întotdeauna că femeile trebuie să aibă controlul asupra sănătății lor sexuale și reproductive și a drepturilor lor sexuale și reproductive. Iar dacă vrem să le ajutăm, ca să nu fie nevoite să recurgă la avorturi, atunci trebuie să avem o educație sexuală adecvată, inclusiv în școală, trebuie să le ajutăm să evite sarcinile nedorite, prin diferite mijloace, inclusiv contraceptive, și să nu le punem în situația de a recurge la avort ca la o măsură de planificare familială, cum din păcate este cazul în România. Și acest lucru este valabil și în cazul adolescentelor dar și în cazul femeilor mature, inclusiv cele căsătorite. Raportul a fost votat în final în Comisia FEMM cu o majoritate și mai confortabilă, 24 la 9, iar în Plen va fi supus la vot în 10-11 martie, imediat dupa ziua internațională a femeii! Merită menționat că în 2010 un text similar a fost votat de Parlamentul European.

Și o lămurire în legătură cu competența Parlamentului European și principiul subsidiarității. Acest raport este unul de inițiativă, deci nelegislativ, un raport care se înscrie în ceea ce numim elaborarea politicilor publice în UE. Din acest punct de vedere, principiul subsidiarității este nerelevant, pentru că ceea ce dorește Parlamentul European să facă este să recomande abordări comune la nivelul tuturor statelor membre. Iată textul, așa cum a fost aprobat astăzi :

Vă recomandăm
Magazin Anacronic

”Reiterează faptul că femeile trebuie să aibă controlul asupra sănătății și drepturilor sexuale și reproductive, nu în ultimul rând prin accesul la contracepție și avort; în consecință sprijină măsurile și acțiunile care îmbunătățesc accesul femeilor la serviciile de sănătate sexuală și reproductivă și le informează exhaustiv cu privire la drepturile pe care le au și la serviciile aflate la dispoziția lor; solicită tuturor statelor membre și Comisiei să implementeze măsurile și acțiunile necesare pentru informarea bărbaților privind responsabilitățile lor în chestiunile sexuale și reproductive;”

Sprijină „Cultura vieții”

Fii alături de noi în efortul de promovare a fundamentelor morale ale societății.

Personal Info

Donation Total: 25€

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here