45.000 de persoane la Marşul pentru Viaţă de la Paris

0 views
0

Marspoza1

Duminică, 25 ianuarie 2015, francezii au umplut străzile Parisului. Presa de mainstream a relatat că ar fi fost „mii”, poliţia a estimat numărul la 11.000, iar organizatorii la  45.000.

Deşi marşul este în mod tradiţional dedicat dreptului la viaţă al copilului nenăscut, tema marşului francez de anul acesta a fost eutanasia, deoarece, cu numai câteva zile înainte, se discutase în parlamentul francez legea referitoare la „dreptul de a muri cu demnitate”, sau „de a beneficia de o sedare profundă şi continuă”, după cum se exprimă autorii proiectului de lege.

Organizatorii au argumentat că există o legătură profundă şi directă între întreruperea voluntară a unei sarcini şi eutanasie.

Marspoza2

Ludovine de La Rochère, liderul mişcării pentru familia naturală La Manif Pour Tous a explicat, citată de blogul catolic Le Salon Beige:

„Viaţa este esenţa însăşi a familiei, locul de solidaritate prin excelenţă cu toţi cei care depind de alţii: copii, vârstnici, persoane bolnave sau cu dizabilităţi… Lupta pe care eu, personal, o duc cu organizaţia La Manif Pour Tous le pare unora diferită de lupta pentru a conferi respect vieţii. Dar în realitate, eu duc o luptă care priveşte însăşi umanitatea noastră ca bărbaţi, respectiv femei, cu tot ceea ce implică aceasta pentru persoană, pentru cuplu şi deci şi pentru familie. Dar tocmai această demnitate inefabilă a fiinţei umane impune respectarea ei în identitatea sa masculină sau feminină, precum şi respectarea ei de la începutul vieţii (n.red. – concepţie) şi până la moartea naturală. Astfel, toate aceste fronturi reprezintă lupte complementare, într-un fel faţete ale aceluiaşi cub!

Marspoza3

Consecinţele umanităţii noastre bărbat-femeie sunt imense pentru fiecare dintre noi şi pentru societate în ansamblu, începând de la copil, care are un tată şi o mamă, care sunt de neînlocuit şi ale căror roluri nu sunt interşanjabile, cu toate că unii tocmai asta şi-ar dori, fără să-şi dea seama că două femei nu vor putea înlocui niciodată un tată, iar doi bărbaţi nu vor putea înlocui niciodată o mamă. Această negare a diferenţei şi prin urmare şi a complementarităţii bărbat-femeie – prin ceea ce se numeşte ideologia de gen – deja conduce la utilizarea femeii şi la transformarea copilului într-un produs de marketing. Şi prin aceasta se explică şi de ce tehnicileutilizate în acest scop – reproducerea asistată medical şi gestaţia pentru terţi (n.red.: „mamele-surogat”) ne conduc la problema respectului pentru viaţă.

Conducătorii noştri ne confruntă cu o cultură care promite moartea: ne fac să credem că ar exista un «drept la avort» în locul «dreptului la viaţă» şi făcându-ne chiar să credem că ar exista şi «dreptul de a muri», când, în astfel de cazuri, singura modalitate de a fi alături de cei dragi o reprezintă îngrijirile paliative până la ultima suflare.”

Articol postat inițial pe http://stiripentruviata.ro/

Donați pentru Cultura Vieții

Publicația noastră promovează fundamentele morale ale societății, pe care se întemeiază familia și libertatea religioasă, ca valori esențiale ale civilizației. Fiți alături de noi în acest efort.

Personal Info

Donation Total: 25€

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here