Știri pe scurt (10 februarie 2015)

România – declin demografic: Adevărul a publicat un interviu cu dl. Vasile Gheţău privind situaţia demografică extrem de precară a României. Criza demografică cu care suntem deja confruntaţi ne va depriva de o generaţie de oameni care să plătească pensiile părinţilor ei: (link)

Transgenderism în Consiliul Europei: Consiliul Europei o ia razna. Recent a aprobat lansarea unui raport privind aspectele etice ale surogatului. Ca raportor a fost numit/ă belgiana/belgianul Petra De Sutter, o femeie/bărbat transgender. În 2004 Pieter De Sutter, bărbat, şi-a schimbat sexul în femeie şi numele în Petra De Sutter: (link)

Dreptul la blasfemie: Intelectualii Europei şi media europeană insistă că au un drept la blasfemie în raport cu religia. Recent nişte organizaţii umaniste au lansat un apel pentru abolirea la nivel mondial a legilor care încă interzic blasfemia împotriva religiei: (link)

Colegiul Gordon din Massachusetts: Am scris des despre Colegiul Gordon, un colegiu creştin din Massachusetts asaltat de autorităţi şi ameninţat cu suspendarea acreditării pentru că se opune homosexualităţii. Ultimele detalii ale acestei istorii triste, dar adevărate pot fi citite aici: (link) 

Avort – Chile: Din martie 2014 Chile are un preşedinte socialist. De atunci încoace socialiştii chilieni au legalizat uniunile homosexuale, iar acum vor să legalizeze avortul: (link)

Mărturia unui jurnalist pro-viaţă: Săptămâna trecută am scris despre convertirea unui jurnalist pro-avort la poziţii pro-viaţă după ce a fost la un marş pentru viaţă. Mărturia lui poate fi citită aici: (link)

Eutanasia în Belgia: În 2012 Belgia a eutanasiat mama unui tânăr bărbat fără ca el să fi fost informat în prealabil. Mama lui suferea de depresie şi a cerut să fie eutanasiată. Fiul ei a fost înştiinţat doar după ce mama lui a ajuns moartă la morgă. A dat Belgia în instanţă în Curtea Europeană a Drepturilor Omului: (link)

Biserica Anglicană împotriva eutanasiei: Biserica Anglicană încă se opune eutanasiei. Comentariul alăturat explică de ce: (link)

Vă recomandăm
Magazin Anacronic

Fifty Shades of Gray şi exploatarea femeilor: Filmul „anti-femei” Fifty Shades of Gray a fost lansat weekendul trecut. Este adaptat după cartea cu acelaşi nume care a vândut peste 100 de milioane de copii. Un număr şocant. Comentariul alăturat opinează că filmul şi cartea exploatează femeile şi glorifică violenţa împotriva lor: (link)

Eutanasie – material video: Luna trecută postul de televiziune publică american BPS a transmis un program privind eutanasia în Olanda. În clipul alăturat de 10 minute puteţi vedea o procedură de eutanasiere: (link)

Marea Britanie închide şcoli creştine: În ultimele câteva luni Guvernul britanic a închis două şcoli creştine pentru că la cursurile de religie se critică homosexualitatea. Au fost numite „extremiste” şi „homofobice” şi închise. Atât şcolile creştine cât şi cele evreieşti sunt alarmate: (link)

Sexualitatea din perspectiva Bibliei: Unii comentatori creştini încep să fie îngrijoraţi observând că sexualitatea tinerilor creştini pare a fi mai mult influenţată de ideologia sexuală seculară decât de cea biblică. Ei insistă asupra necesităţii revenirii la noţiunile biblice privind sexualitatea şi cer preoţilor şi pastorilor să fie proactivi în acest sens: (link)

Traficul de fiinţe umane: Congresul american a adoptat măsuri noi pentru combaterea traficului de fiinţe umane la nivel global. Se estimează că 35.8 milioane de fiinţe umane sunt victime ale traficului de fiinţe umane la nivel global: (link)

Dezincriminarea infanticidului: Infanticidul înseamnă uciderea de către mame a copiilor lor născuţi fără însă a suferi repercusiuni penale. În ultimele luni am depistat un trend îngrijorător spre dezincriminalizarea infanticidului. Recent am citit că şi Organizaţia Naţiunilor Unite a început să promoveze această idee. Detalii aici: (link)

Avortul îi afectează pe cei din jur: Avortul afectează negativ nu doar femeia care avortează ori pe soţul ei, dar şi pe părinţii ei, fraţii şi surorile ei. Puţin se scrie despre asta, dar vă recomandăm un articol pe această temă: (link)

Islamiştii Belgiei: Publicaţia germană Spiegel Internaţional a publicat pe 27 ianuarie un dosar în care explică de ce o ţară atât de mică ca Belgia produce un număr aşa de mare de islamişti fanatici care luptă în Irak şi Şiria: (link) 

Eutanasia în Belgia: Tot Spiegel Internaţional a fost publicat recent un articol privind eutanasia în Olanda: (link) 

India şi Nepal – avortul selectiv: De câtva timp Google şi alte mecanisme de cercetare online nu mai permit reclame pentru avortul fetiţelor nenăscute ori a clinicilor de avort care avortează fetiţe. Deja se observă o scădere în numărul de fetiţe avortate în Nepal şi India: (link) 

Mărturii privind avortul: Vă oferim zece (10) pagini de mărturii ale unor femei care îşi regretă avortul: (link)

Canada legalizează suicidul asistat: Vineri, Tribunalul Suprem al Canadei a dezincriminalizat suicidul asistat în Canada. Cu puţini ani în urmă a dezincrimina lizat prostituţia. Ambele au devenit, prin decret al Curţii, „drepturi” ale omului: (link)

Surogatul şi zgârcenia homosexualilor: În ultimii ani surogatul a luat avânt şi pentru că numărul de homosexuali care vor copii pe seama altora a crescut vertiginos. Articolul alăturat dă detalii şi opinează că homosexualii care obţin copii prin surogat de fapt exploatează femeile: (link)

Transgenderism – Bruce Jener: În ultimul an sau cam aşa ceva ştirile privind transgenderismul au explodat, pur şi simplu. E imposibil să treacă o zi fără a nu da peste un articol ori ştire pe acest subiect. O ştire „glorificată” de Hollywood e cazul actorului american Bruce Jener care se transformă din bărbat în femeie. Presa americană îi urmăreşte „tranziţia” spre noul sex mai zilnic. Dar articolul alăturat îl numeşte pe Jener un bărbat confuz din punct de vedere psihologic. Este o expresie diplomată care de fapt denotă că actorului îi lipseşte mintea: (link)

Isle of Man respinge eutanasia: Parlamentul micuţei insule britanice Isle of Man din Canalul Mânecii a respins, săptămâna trecută, un proiect de lege de legalizare a eutanasiei pe insulă: (link)

Fetele cresc să devină prostituate: Comentariul alăturat din publicaţia americană Salon opinează asupra unuia din efectele revoluţiei sexuale – expuşi educaţiei sexuale copiii americani devin, ca adulţi, băieţii infideli şi fetele prostituate: (link)

Colapsul Uniunii Europene: Săptămâna trecută comentam că mai zilnic apar comentarii în presa internaţională privind îngrijorarea economiştilor şi a politicienilor că am putea vedea curând colapsul Uniunii Europene. Ultimul comentariu parvine din partea lui Paul Krugman, unul din cei mai influenţi economişti internaţionali ai zilelor noastre: (link)

Obama atacă creştinismul: Anticreştinismul lui Obama o ia razna. Săptămâna trecută a avut loc la Washington DC ziua anuală de rugăciune la care sunt invitaţi oameni ai credinţei din toată lumea. Obama a ţinut un discurs în care a făcut aluzie la trecutul creştinismului pătat de „crime” la fel de mari ca cele ale islamicilor fundamentalişti ai zilelor noastre. Creştinii Americii au reacţionat cu oroare: (link)

Obama favorizează homosexualii: Obama va fi numit, pentru prima oară în istoria Americii, un „ambasador at large” care să promoveze „drepturile” homosexualilor în lume. Un „ambasador at large” este un emisar special delegat cu o misiune specială. Din cauza asta nu trebuie confirmat de Congres: (link)

Germania pierde creştini: Germania încă are în vigoare o lege stranie pentru creştini care aminteşte de anumite practici la fel de stranii din Evul Mediu. Fiecare cetăţean german care oficial e membru într-o biserică, fie catolică fie protestantă, trebuie să plătească o taxă specială autorităţilor. Autorităţile germane folosesc aceste taxe să finanţeze bisericile şi salariile preoţilor. Din cauza asta, în ultimii ani, în jur de 200.000 de creştini germani abandonează biserica anual: (link)

North Dakota – homosexualii pierd: În statul american North Dakota homosexualii au pierdut. Au căutat să obţină legislaţie de nediscriminare pe bază de orientare sexuală. Legislatura a respins proiectul legislativ: (link)

Slovacia pierde referendumul: Organizaţiile pro-familie din Slovacia au lansat un referendum constituţional de protejare a căsătoriei şi familiei. Referendumul a fost ţinut pe 7 februarie. 95% dintre slovaci au votat pentru familia creştină, dar amendamentul nu a putut fi validat pentru că doar 21% dintre cetăţenii cu drept la vot au votat. Era nevoie de 50%+1 pentru validare: (link)

E nesănătoasă doctrina creştină a sexualităţii? Seculariştii atacă creştinii afirmând că doctrina creştină a sexualităţii vatămă din punct de vedere psihologic. Să fie aşa, întreabă articolul alăturat? (link)

Marea Britanie – copii cu trei părinţi: Săptămâna trecută Parlamentul britanic a legiferat mutaţiile genetice care vor permite gestarea copiilor cu trei părinţi: (link)

Mărturii ale copiilor crescuţi de homosexuali: Tot mai des sunt publicate mărturii ale copiilor crescuţi de homosexuali. Mărturiile îngrijorează: (link)

Transgenderismul la adolescenţi: Recomandăm un comentariu privind transgenderismul la adolescenţi. Este o maladie a imaturităţii juvenile pe care părinţii nu au curajul să o riposteze. Uneori, zice autorul, părinţii trebuie să fie fermi cu copiii lor când ei se confruntă cu confuzie privind identitatea sexuală: (link)

Absurditatea transgenderismului: Recomandăm un articol privind absurditatea transgenderismului: (link) 

Marea Britanie şi homosexualitatea: Dacă articolul acesta nu vă va şoca, e greu de imaginat ce altceva ar şoca. Petre 1000 de creştini britanici au semnat o petiţie cerând demiterea din funcţie a unui profesor universitar britanic care a afirmat, într-o prelegere ţinută elevilor, că el se simte bine făcând sex cu băieţi de 16, 17 ori 18 ani. A adăugat că pe parcursul vieţii a avut relaţii sexuale cu peste 1000 de băieţi/bărbaţi şi a numit pedofilia o teamă nefondata şi iraţională a occidentalilor: (link)

Căsătoria şi inimă sănătoasă: Un studiu publicat în 2010 confirmă că bărbaţii şi femeile căsătorite au şanse mai mici de a suferi de probleme de inimă, inclusiv atacuri de cord, decât persoanele necăsătorite: (link)

Islanda păgână (I): Mii de oamenii din Islanda s-au întors la religia păgână a vikingilor, străbunii lor. Articolul alăturat informează că în curând se va începe construcţia primului templu păgân dedicat dumnezeilor vikingilor. 2.400 din cei 330.000 islandezi se declară păgân: (link)

Islanda păgână (II): Un alt articol privind ascensiunea păgânismului în Islanda poate fi citit aici: (link)

Sprijină „Cultura vieții”

Fii alături de noi în efortul de promovare a fundamentelor morale ale societății.

Personal Info

Donation Total: 25€

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here