7 tendințe nefaste în planificarea familială în 2015

2015

Remarca traducătorului: trăim intr-o lume ciudată! Se vorbeste despre planificarea familială în aceleași condiții ca și despre salvarea de la inaniție a copiilor din Africa. În această situație din urmă, oamenii fac tot posibilul să păstreze viețile celor mici; de cealaltă parte, se face orice ca să se piardă viețile celor mici. E ciudat cum, în ambele cazuri, oamenii manifestă multă pasiune, seninătate și determinare. Pentru scopuri total opuse.

Acest an va fi unul interesant (și ciudat – n.t.) pentru planificarea familială internațională. Aici sunt șapte aspecte și tendințe la care trebuie să fim atenți:

  1. Pilula avortivă

Pilula avortivă este prima pe listă. Distribuția și vânzarea acestor medicamente sunt în creștere în toate locurile unde sunt disponibile, inclusiv Mozambic, care a liberalizat de curând politica de avort. Deși combinația de mifepriston și misoprostol este considerată standardul de aur, misoprostolul singur este extrem de eficient și poate satisface aproape jumătate din cererile avort la nivel mondial în țările în care avortul este restricționat. Grupurile de marketing social au vândut 3,3 milioane de pachete combinate și 16 milioane de tablete numai din misoprostol în 2013 și aceste numere sunt în creștere.

  1. Medicamente contraceptive de urgență

Linia dintre avort medical și contracepția de urgență se va estompa și mai mult în 2015. Doze mici de mifepriston s-au dovedit a fi eficiente în contracepția de urgenta de câțiva ani încoace. Acetatul Ulipristal, un medicament contraceptiv de urgență deosebit de eficient, pare să funcționeze în mod similar ca mifepristonul, și poate fi un avortiv în prima parte a perioadei gestaționale. Mai multe cercetări ar putea face posibil ca femeile care doresc să evite sau să termine o sarcină să poată lua o pastila la aproape orice stadiu după activitatea sexuală.

  1. Mai multe femei să folosească contraceptive

În luna iulie 2012, la o reuniune la Londra, comunitatea de planificare familială a convenit asupra unui obiectiv de 120 de milioane de femei în plus care să utilizeze contraceptive până în anul 2020. Un raport Family Planning 2020 recent a anunțat că 8,4 milioane de femei au fost adăugate pe lista utilizatorilor de contraceptive în 2013, dar ritmul va trebui să fie accelerat pentru a se îndeplini obiectivul. Numărul de 8,4 milioane ar putea fi prea mic; numai utilizatorii de contraceptive din cei marketați sociali au crescut cu aproape 6 milioane între 2012 și 2014.

  1. Pfizer’s Sayana Press.

În plus față de introducerea de Pfizer Sayana Press în Africa de Vest, un fel de contraceptive injectabile care vin împachetate într-un sistem ușor de utilizat, lansări suplimentare sunt anticipate în 2015. Acest mecanism unic de injectare subcutanată, care poate neoficial fi folosit prin auto-injectare, ar putea modifica peisajul contracepției.

  1. Marketing social contraceptiv.

Trebuie să anticipăm o creștere continuă în marketingul social contraceptiv. 2013 a înregistrat o creștere de 6,4 % față de anul anterior și indicațiile pentru 2014 sugerează o creștere similară. Apar programe noi și sunt introduse noi produse și servicii. O creștere de 10 % realizată de grupurile de marketing social ar acoperi 7 milioane de femei în plus, fapt ce ar contribui la îndeplinirea obiectivelor FP2020.

  1. Folosirea sporită a Dispozitivelor Intrauterine (DIU).

Vom vedea oare creșteri continue de utilizare a dispozitivelor intrauterine în SUA? Mai mulți medici și administratori de sănătate ce erau odinioară reticenți în a recomanda DIU sunt susțin acum utilizarea acestora în rândul tinerelor femei nulipare.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]
  1. Noi lideri

2015 va fi o lume fără Tim Black, pionier iconoclast și pasionat al planificării familiale care a fondat și a condus asociația Marie Stopes International și a fost cofondatorul asociației Population Services International. Lumea planificărilor familiale va necesita o nouă generație de lideri pentru a inova, a-și asuma riscuri și a provoca statu-quoul.

Sursă traducere: devex.com


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here