S-a stins din viață dr. John C. Willke, părintele mișcării pentru viață

1006
0

dr-john-wilkeDr. John C. Willke, autorul binecunoscutei carți „Avortul. Intrebari și raspunsuri”, a murit pe data de 20 februarie a.c., la varsta de 89 de ani. Dr. John Willke și soția sa, Barbara, care a murit in 2013, sunt considerați parinții mișcarii pentru viața.

John C. Willke a fost președinte al National Right to Life (1984-1991) și fondatorul Life Issues Institute (Institutul pentru studierea problemelor vieții), Ohio, SUA.

A avut 6 copii și 22 de nepoți.

Dr. John C. Willke a fost specialist  in problemele avortului și de sexualitate umana și a practicat medicina in Cincinnati, Ohio (SUA), timp de 40 de ani, la  spitalele Providence și Good Samaritan. A fost autor de cărți, lector, prezentator de radio și TV. Emisiunea sa de radio de 5 minute, zilnic, a fost transmisă de aproape 400 de posturi de radio, timp de 18 ani. Comentariile sale de un minut, numite „Life Jewels” (Bijuterii de viață), erau transmise la peste 1.000 de posturi în limba engleza și spaniola, inclusiv 50 de posturi din Australia, 30 din Africa de Sud și la mai multe posturi de radio din Brazilia.

Impreuna cu soția sa, dr. John C Willke a ținut conferințe in 85 de țari. Carțile soților Willke au stat la baza educarii a milioane de oameni despre problema avortului și au fost traduse in 32 de limbi, inclusiv in limba romana. Doua dintre cele mai citite carți din lume ale soților Willke, carți care susțin cazul științific al copilului nenascut sunt:  „Avortul. Intrebari și raspunsuri. Sa-i iubim pe amandoi” și „Handbook on Abortion” (Manual despre avort). Raspunsurile soților Willke sunt directe, iar argumentele care le includ cuprind și realitatea de la noi din Romania.

Ne exprimam mahnirea și regretul fața de pierderea unui membru devotat al mișcarii pentru viața. Dumnezeu sa-l odihneasca!

Intalnirea cu dr. John C. Willke și soția sa, Barbara Willke, pe care reprezentanții Asociației Provita Media au avut-o, la Budapesta, in 2003, a fost providențiala. Atunci a luat naștere Asociația Provita Media, care funcționeaza pana astazi. Citiți aici un interviu cu domnia sa pentru Asociația Provita Media, in 2003. Asociația Provita Media a avut onoarea sa traduca in romanește și sa publice cartea soților Willke, „Avortul. Intrebari și raspunsuri. Sa-i iubim pe amandoi!”

Sprijină „Cultura vieții”

Fii alături de noi în efortul de promovare a fundamentelor morale ale societății.

Personal Info

Donation Total: 25€

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here