Mărturia unei femei ajutate de PRO VITA București

1406
0

helping_handsNe este dificil să cuantificăm întreaga noastră activitate. La drept vorbind, nu totul se poate măsura în scutece, lapte praf și caiete. Miile de ore de muncă – de multe ori voluntară – consilierea și îndrumarea, cursurile, materialele produse pentru dezbateri în Parlament și propunerile de politici publice etc. sunt lucruri bun făcute, dar pe care, sincer, nu știm cum le-am putea echivala într-o sumă de bani. Căci orice are o valoare – dar nu orice are un preț.

Se întâmplă însă ca uneori, atunci când rezultatul muncii noastre este măsurabil, să avem nevoie de confirmarea și mărturia celor care au beneficiat de pe urma sprijinului dat. Asta pentru că și noi suntem obligați ca anual să depunem rezultatele exercițiului financiar, iar sponsorii noștri (adică voi) se simt mai siguri dacă primesc cifre ca răspuns la cifrele donațiilor lor.

Maricica este o mamă ajutată de noi recent cu asistență juridică. Mai exact, Maricica a fost dată afară de la serviciu pentru că era însărcinată. O nedreptate strigătoare la cer, ca să nu mai vorbim de aspectul de (i)legalitate. Maricica ne-a solicitat ajutorul pentru recuperarea în instanță a prejudiciului. Am rugat-o, la final, să ne trimită mărturia ei despre ajutorul oferit. Iat-o mai jos, exact așa cum am primit-o.

„Eu fiind victima violentelor in familie, am stat in doua centre de „protectie mama si copil „si anume: Directia de asistenta sociala Anais si Adra Romania,cat am fost cazata la adra am reusit sa obtin 2 ordine de protectie si am reusit sa am o legatura stransa cu dna Alina Mohorea dansa fiind psihologul nostru, chiar si la plecarea din asociatie am tinut legatura cu dansa.

Am reusit sa ma angajez la un laborator pentru prajituri la 2 luni m-am imbolnavit acolo si am mers la medic si acolo mi s-a descoperit sarcina, ceia ce mi s-a parut corect sa le spun angajatilor ca sunt insarcinata, la care ei au reactionat foarte urat chiar m-au dat afara.

Atunci luand legatura cu dna Mogora psihologul mai sus mentionat, explicand-ui ca sunt insarcinata si ca am fost data afara de la munca, dumneaei mi-a sugerat sa o sun pe dna Roxana Puiu, de la Asociatia PROVITA si asa a inceput legatura cu aceasta asociatie care m-a ajutat enorm. La inceput Dna psiholog Roxana Puiu, m-a trimis la un medic foarte bun care se ocupa de victime si de femeile care nu aveau posibilitate financiara buna, datorita dumneaei am reusit sa am un medic si sa pot duce sarcina pana la capat.

Problema cu sarcina era rezolvata, dar mai aveam nevoie si de un avocat pentru a depune contestatie in instanta pentru concedierea mea, desi acea firma nu aveau voie sa ma disponibilizeze dupa ce am anunt ca sunt insarcinata. Aceasta problema am discutat-o cu dna Roxana Puiu si dumneaei m-a pus in legatura cu dnul Bogdan Stanciu, presedintele Asociatiei PROVITA, auzind toata povestea mea nu a stat pe ganduri si mi l-a trimis pe Avocatul asociatiei sa imi faca actiunea pentru instanta.

Acum la 10 luni de la depunerea actiuni in instanta,fostii mei angajatori si cu dnul avocat Macovei Marian, au ajuns la o concluzie sa imi plateasca cele sapte salarii care mi se cuvenea.

Am uitat sa specific ca la 9 luni, mi se expirase asigurarea de sanatate si trebuia sa platesc 300 ron pentru a putea sa mi se faca ultimile analize ca sa po sa intru in sala de nastere si de aceasta data Dna Roxana Puiu, m-a salvat platindu-mi acea asigurare.

Daca nu ma ajuta Asociatia PROVITA , impreuna cu cei ce o conduc nu stiu ce ma-si fi facut.

Le multumesc din suflet intregii echipe PROVITA, sa va dea dumnezeu sanatate la toti si sa faceti oameni fericiti ajunsi la ananghie ca mine, datorita dv,. am un ingeras de copil.

cu respect,
Maricica”

CALL TO ACTION – Chemare la acțiune

V-a plăcut mărturia? Vă întrebați cum puteți contribui la activitatea noastră?

  1. Trimiteți aceacestă informare mai departe prietenilor voștri și invitați-i să se aboneze la newsletterul nostru.
  2. Păstrați legătura cu noi; scrieți-ne sau contactați-ne pentru impresii. Ne simțim încurajați să vedem reacții.
  3. Donați către Programul pentru mame, ca să putem ajuta și alte femei ca Maricica!
 Dacă sunteți de părere că activitatea noastră este importantă, vă rugăm să nu uitați că noi supraviețuim doar cu ajutorul vostru. Faceți acum o donație!

Sprijină „Cultura vieții”

Fii alături de noi în efortul de promovare a fundamentelor morale ale societății.

Personal Info

Donation Total: 25€

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here