Abolirea familiei ar duce la diminuarea inegalității sociale?!

740
0

Bogdan Glăvan

Doctor în economie, profesor universitar, autor al site-ului Logica Economică (www.logec.ro).

De ce este așa de importantă familia? Deoarece contează cei 7 ani de acasă. Contează cum ești crescut și educat. Contează dacă ai parte de iubire în primii ani de viață, contează modelele de adulți din jurul tău. Caracterul se formează la o vârstă fragedă și exact atunci contează cum ești tratat. Spune un filosof:

Am studiat mult problema mobilității sociale iar dovezile sunt copleșitoare: motivul pentru care copiii urmează trasee diferite în viață ține de ce ce întâmplă în cadrul familiei…

Dovezile arată că diferența dintre copiii cărora li se citesc povești la culcare și cei care nu au parte de așa ceva – diferența în șansele cu care pleacă la drum în viață – este mai mare decât diferența dintre copiii care merg la școli de elită și restul.”

Vedeți, deci, cât de importantă este familia? Mai importantă decât educația gratis, decât toate subvențiile date de stat, decât impozitarea progresivă și alte inginerii economice. Ne naștem inegali dar, ceea ce este și mai rău, unii dintre noi primim o educație bună și alții o educație proastă, ceea ce ne setează definitiv pârtia pe care vom merge mai departe.

Nasol. Este nevoie de măsuri radicale, tovarăși, nu mai merge cu zăhărelul educației universale și nici cu nuielușa taxării averilor. Din puțul gândirii filosofice aflăm că:

O modalitate pe care filosofii o consideră potrivită pentru înfăptuirea justiției sociale constă pur și simplu în abolirea familiei. Dacă familia este sursa inegalității în societate, atunci pare firesc să credem că desființarea ei ar da șanse egale tuturor.

Marx

Da, ați înțeles bine, acesta este visul de aur al socialiștilor. Asta urmăresc cu ferocitate. Dar ceea ce face periculos demersul lor nu este visul în sine, adesea nemărturisit, ci calea sinuoasă și ascunsă prin care îl urmăresc: spălarea pe creier pe care o practică în legătură cu așa-zisele pericole ale homeschooling-ului, eliminarea tuturor tabu-urilor și a așa-ziselor “prejudecăți” cu scopul indirect de a duce instituția familiei în derizoriu, ștergerea distincției dintre om și animal (“ce, delfinul nu e o persoană?!”) etc. etc. Nu vă așteptați ca socialiștii să decreteze peste noapte desființarea familiei. Nu, asta ar leza prea tare “mentalul colectiv”, vorba ANAF. Nu, nu. În schimb, o vor ridiculiza, o vor maneliza. O fac deja de ani buni. Terenul trebuie pregătit…

Dacă poveștile de noapte-bună contează atât de mult (pentru formarea morală), s-ar putea să vedem în curând o campanie propagandistică pentru citirea anumitor povești. Care cu siguranță trebuie să proslăvească statul. Sunt curios cine va scrie prima legendă despre ANAF cel voinic și zmeul evazionist, dar cred că se vor găsi destui autori interesați… pe bani europeni.

Publicat inițial pe Logica Economică

Donați pentru Cultura Vieții

Dacă apreciați eforturile noastre de a vă oferi conținut de calitate și inedit, vă rugăm să ne sprijiniți cu o donație, pentru găzduire și traducerile ocazionale.
Puteți dona cu cardul, prin PayPal. Mulțumim!

Personal Info

Donation Total: 10€

Articolul anteriorCe le-a făcut Statul pensiilor noastre?
Articolul următorFranța va folosi „ajutorul pentru dezvoltare” ca să promoveze avortul în țările subdezvoltate
Guest Post
Articole și analize ale unor invitați speciali. Autori: William Gairdner, Obianuju Ekeocha, Grégor Puppinck, Claire de La Hougue, Russel Kirk, Papa Benedict XVI, James C. Dobson, Pat Buchanan, Leo van Doesburg, Johannes L. Jacobse, Thomas Ward, Theresa Okafor, Jason Scott Jones, Erika Bachiochi, Joe Bissonnette, Allan C. Carlson, Richard Stith, Luca Volonte, Jonathon van Maren, Abby Johnson, Louise Kirk, Friedrich Hansen, Christopher Smith, Marie Smith, Natalia Iakunina, Jakob Cornides, Herman Tristram Engelhardt Jr., Olgierd Pankiewicz, Mats Tunehag, Marta Cartabia, Adrian Pessina, Roger Kiska, Andrea Williams, Bronislaw Wildstein; Horațiu Pepine, Maria Aluaș, Marius-Teodor Zamfir, Anton Moisin, Ninel Ganea, Ștefan Iloaie, Alin Vara, Boiana Berchi, Mihai Silviu Chirilă, Monica Basarab, Bogdan Glăvan, Monahia Onufria Matei, Dan Păscuț, Roxana Puiu, Robert Lazu, Mircea Gelu Buta, Prof. Univ. Dr. Pavel Chirilă, Ionuț Mavrichi, Bogdan Mateciuc, Lavinia Tec, Roxana Puiu, Natalia Vlas, Daniel Mazilu.

LASĂ UN RĂSPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here