Franţa: Binecuvântare pentru „căsătoria” a două persoane de acelaşi sex

1054
1

De ieri, Biserica Protestantă Unită din Franţa le permite pastorilor să dea o binecuvântare şi la căsătoria a două persoane de acelaşi sex, informează site-ul oficial al acestei Biserici.

Binecuvântarea în asemenea cazuri nu reprezintă nici o obligaţie, nici un drept, ci doar o opţiune deschisă, care nu va fi obligatorie pentru pastori. În Franţa există circa 500 pastori, iar protestantismul reprezintă a treia religie din această ţară. Decizia a fost luată la doi ani de la legalizarea căsătoriei gay în această ţară (legea Taubira).

Conform statisticilor oficiale din 2008, 45% dintre francezi se declară fără religie, 43% catolici, 8% musulmani, 2% protestanţi şi 0,5% evrei. Până acum, în Franţa, doar Misiunea Populară Evanghelică, o biserică mult mai mică, permitea binecuvântarea cuplurilor formate din persoane de acelaşi sex. (după eglise-protestante-unie.fr)

Donați pentru Cultura Vieții

Publicația noastră promovează fundamentele morale ale societății, pe care se întemeiază familia și libertatea religioasă, ca valori esențiale ale civilizației. Fiți alături de noi în acest efort.

Personal Info

Donation Total: 25€

1 COMENTARIU

  1. Protestantismul nu e o religie aparte ci este doar o ramură a creștinismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here