Națiunile Unite cer Irlandei referendum cu privire la avort

713
0

Intr-un raport cu privire la mai multe aspecte problematice, Comisia pentru drepturi economice, sociale și culturale a ONU a cerut, printre altele, guvernului irlandez „sa ia toate masurile necesare” – inclusiv un referendum – pentru a revizui legislația avortului.

Raportul exprima preocuparea ONU in ceea ce privește incriminarea avortului in Irlanda. Avortul este considerat in Irlanda, din punct de vedere legal, o crima, chiar și in cazurile in care avortul este ales ca urmare a unui viol sau incest și in cazul in care sarcina pune in pericol viața femeii insarcinate.

Niall Behan, directorul Asociației irlandeze de planificare familiala, a spus ca „puterea și claritatea raportului Comitetului ONU nu lasa nici o umbra de indoiala asupra faptului ca este nevoie de un raspuns concret pentru a promova accesul la avort in Irlanda”.

Sursa: The Independent, 23 iunie 2015

Donați pentru Cultura Vieții

Publicația noastră promovează fundamentele morale ale societății, pe care se întemeiază familia și libertatea religioasă, ca valori esențiale ale civilizației. Fiți alături de noi în acest efort.

Personal Info

Donation Total: 25€

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here