Primul om eutanasiat legal în Columbia, pe fondul unei confuzii totale

1099
0

In Columbia s-a facut prima eutanasie legala ca urmare a unui mandat guvernamental care a declanșat confuzie in țara. In timp ce eutanasia a fost legalizata in 1997, niciodata nu s-a trecut dincolo de stabilirea unor linii directoare.

In luna iunie a.c., Curtea Constituționala a decis ca Ministerul Sanatații trebuie sa spuna medicilor ca trebuie sa eutanasieze pacienții care cer acest lucru și indeplinesc criteriile. Cu toate acestea, confuzia a constat in faptul ca „nimeni nu știe cum sa obțina consimțamantul sau cand acesta ar fi greșit etc”.

Cazul unui om care suferea de o forma rara de cancer facial a pus politica la incercare, cand a solicitat eutanasia și a fost programat pentru injecția letala, dar a fost refuzat in ultimul moment deoarece forma sa de cancer nu era terminala. Ministerul Sanatații a intervenit și eutanasia a fost efectuata.

Acestei decizii i s-au opuse foarte ferm grupurile de medici și de bioeticieni. „Ca medici, existam pentru a apara valoarea vieții și sa redam pacienților noștri sanatatea”, a declarat dr. Jorge Merchán Price, membru al mișcarii Médicos Azules impotriva suicidului asistat medical. „Curtea Constituționala este complet ignoranta cu privire la vocația medicului și, printr-un reducționism fara precedent, presupune ca medicul este un „lucrator tehnic” in slujba legii și nu a vieții”, a spus Merchán.

Sursa: Lifesitenews, 7 iulie 2015

Donați pentru Cultura Vieții

Publicația noastră promovează fundamentele morale ale societății, pe care se întemeiază familia și libertatea religioasă, ca valori esențiale ale civilizației. Fiți alături de noi în acest efort.

Personal Info

Donation Total: 25€

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here