Italia: Un tribunal decide recunoaşterea unei „căsătorii” gay încheiate în Franţa

774
0

Curtea de Apel din Napoli a decis că o căsătorie încheiată în Franţa între două femei trebuie recunoscută ca atare pe teritoriul Italiei, cu toate drepturile subsecvente, informează LifeSiteNews.

Curtea şi-a bazat decizia pe două articole din Tratatul de Funcţionare al UE (TFUE): dreptul de a te muta în alt stat membru şi dreptul de a nu fi discriminat pe baza naţionalităţii sau a orientării sexuale.

În Italia căsătoria între persoanele de acelaşi sex nu este permisă.

Intergrupul pentru drepturile persoanelor LGBT din Parlamentul European a apreciat decizia ca fiiind „istorică”. Sophie in’t Veld, europarlamentar şi Vicepreşedinte al Intergrupului, a declarat: „Această decizie este o confirmare a ceea ce ar trebui să fie un fapt clar şi stabilit: dacă te-ai căsătorit într-un stat al UE, această căsătorie trebuie şi toate drepturile subsecvente trebuie recunoscute în toate celelalte state membre”. „Acum, după decizia Curţii, este de datoria oamenilor politici să facă următorul pas şi să legalizeze căsătoria între persoanele de acelaşi sex şi în Italia.

Donați pentru Cultura Vieții

Dacă apreciați eforturile noastre de a vă oferi conținut de calitate și inedit, vă rugăm să ne sprijiniți cu o donație, pentru găzduire și traducerile ocazionale.
Puteți dona cu cardul, prin PayPal. Mulțumim!

Personal Info

Donation Total: 10€

LASĂ UN RĂSPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here