Marea Britanie: Primul transplant de uter

1326
0

După Suedia, Marea Britanie este următoarea ţară în care va fi testat transplantul de uter, cu scopul de a procrea. Transplantul este propus pentru femeile care se nasc fără uter şi este urmat de o tehnică a reproducerii umane asistate medical (RUAM): cîţiva embrioni vor fi produşi in vitro, congelaţi şi apoi transplantaţi în uter. Dacă tehnica FIV are succes şi sarcina ajunge la termen, pentru a fi evitat stresul naşterii asupra uterului transplantat se va interveni prin cezariană.

Femeilor li se va propune o a doua sarcină la 6 luni după naştere, iar în caz de refuz uterul le va fi îndepărtat pentru a fi evitate efectele secundare, pe termen lung, ale reacţiei de respingere de organ.

În Suedia, uterul transplantat provenea de la o sora femeii care şi-a dorit să fie mamă. În Marea Britanie, transplantul va fi permis şi de la femei aflate în moarte cerebrală. (după genethique.org)

 

Donați pentru Cultura Vieții

Dacă apreciați eforturile noastre de a vă oferi conținut de calitate și inedit, vă rugăm să ne sprijiniți cu o donație, pentru găzduire și traducerile ocazionale.
Puteți dona cu cardul, prin PayPal. Mulțumim!

Personal Info

Donation Total: 10€

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here