Amnesty International, acuzată că apără interesele proxeneţilor

904
0

Amnesty International, asociaţie ce se declară apărătoare a drepturilor omului, susţine oficial o campanie de decriminalizare a prostituţiei. Daca prostituţia nu mai reprezintă o infracţiune, cei care au de câştigat sunt doar proxeneţii, traficanţii de persoane şi clienţii lor. Persoana obligată să se prostitueaze nu devine protejată, ci rămâne prizonieră a traficantului.

Prostituţia este un sistem de exploatare a persoanei care nu se rezolvă prin abolire, ci prin sancţionarea de către societate.

Dacă prostituţia nu ar mai reprezenta o infracţiune, traficul de persoane în scopul exploatării sexuale ar fi practic legalizat pentru că:

  • proxeneţii ar deveni „operatori de servicii sexuale”
  • violenţa sexuală şi exploatarea ar deveni „profesii”.

Sub titlul „Exploatarea nu poate fi o slujbă” [Exploitation Is Not „Employment”], Centrul Naţional pentru Studiul Exploatării Sexuale din SUA a lansat ieri o nouă campanie de avertizare asupra riscurilor legalizării prostituţiei.

(după End Sexual Exploitation)

Donați pentru Cultura Vieții

Dacă apreciați eforturile noastre de a vă oferi conținut de calitate și inedit, vă rugăm să ne sprijiniți cu o donație, pentru găzduire și traducerile ocazionale.
Puteți dona cu cardul, prin PayPal. Mulțumim!

Personal Info

Donation Total: 10€

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here