„Când și cu cine ne căsătorim – Ce ne spune Biblia?” CONFERINȚĂ cu pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană

2428

cand-si-cu-cine-ne-casatorim-stelian-tofana„CÂND ȘI CU CINE NE CĂSĂTORIM – CE NE SPUNE BIBLIA?” reprezintă tema conferinței susținută de pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană, la care vă invităm să participați marți, 13 octombrie, de la ora 19:00 la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca. Anticipând acest eveniment, vă invităm să lecturați conținutul pliantului care va fi oferit tuturor participanților la eveniment!

„Când și cu cine ne căsătorim? O întrebare la care nu este ușor de răspuns. Și aceasta, pentru că tiparele societății, în acest sens, au devenit extrem de moderne și necreștine, iar unicitatea unui suflet, ca și criteriu de alegere în căsătorie, a devenit pentru mulți, și de mult timp, o poveste.

Când ne căsătorim?
Când avem un serviciu?
Când avem bani?
Când avem o casă?
NU! Ci atunci când știm, și suntem convinși, că pe toate acestea le putem dobândi împreună!

Cu cine ne căsătorim?
Cu un „prinț”?
Cu o „prințesă”?
Cu un om bogat sau cu un om sărac?
Cu un necredincios sau cu un credincios?
Cu un om învățat sau neînvățat?
Cu un păcătos sau cu un virtuos?
NU! Cu nici unul dintre aceștia sau cu oricare dintre ei, dacă îți asumi convingerea că în fiecare poți să ai totul sau nimic.

Depinde cum te raportezi la misiuneade a-l schimba sau la jertfa de a crede că poți dobândi, prin forța iubirii, ceea ce ai din ceea ce ai sperat și să nu te pierzi prin ceea ce ai, dar la care n-ai sperat.

Pentru ca să ajungi aici, trebuie să începi să oferi ceea ce tu pretinzi să primești!

Dincolo de metafore, ne căsătorim când:
– am înțeles, sau am acceptat să înțelegem că, luați în particular, suntem doar o jumătate dintr-un întreg, în permanentă căutare după cealaltă jumătate, care să ne întregească ființa;
– am întâlnit omul care a înțeles și înțelege toate acestea, la fel.

De aici începe fericirea!

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Iar despre acest moment, Sf.Apostol Pavel ne spune: „Taina aceasta mare este, iar eu zic (să fie) în Hristos și în Biserică” (Efes 5, 32).”


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here