„Medicina creștină în fața provocărilor medicinei moderne”, conferință cu dr. Pavel Chirilă (Clinica Nera, Spitalul Christiana)

2405
0

MEDITATIE-MEDICINA-BIBLICACONFERINŢĂ PUBLICĂ ÎN FOCŞANI SUSŢINUTĂ DE MEDICUL PAVEL CHIRILĂ

Mai există Medicină creştină? Judecând după faptul că medici creştini încă mai există, din mila si spre slava lui Dumnezeu, gândim că, pe cale de consecinţă, medicina creştină mai există. Puţini dintre noi însă ştim cu adevărat la ce se referă ea.

In urmă cu 16 ani, îmi cumpăram de la Mănăstirea Cernica, de lângă Bucureşti, o carte de excepţie intitulată “Meditaţie la medicina biblică” scrisă de doctorul Pavel Chirilă şi părintele Mihai Valica şi care are o prefaţă minunată semnată de părintele Galeriu. Am citit-o şi recitit-o şi nu am avut decât un singur regret: faptul că nu a fost reeditată, pentru a o putea dărui la cât mai multe persoane în jurul meu.

Vineri 20 noiembrie, ora 17, la Ateneul Popular “Maior Gheorghe Pastia” din Focşani, doctorul Pavel Chirilă vine să ne vorbească despre medicina creştină. Vom afla multe lucruri despre acest subiect, despre lupta cu bolile în general şi despre vindecarea lor.

În epistola I către Corinteni Sf. Apostol Pavel vorbeşte despre “darul vindecării” arătându-ne astfel clar că vindecarea este un dar, de aici rezultând că profesia de medic este o harismă.

Noi, oamenii acestei lumi obosite şi atât de agresate chimic, biologic si psihologic, depindem mai mult decât oricând de medici si profesia lor.

Din păcate însă, medicina moderna are şi abordări complet diferite de medicina creştină iar noi rămânem derutaţi la câte o astfel de răspântie, rugându-ne să ne lumineze Dumnezeu să facem alegerea corecta.

În prefaţa de la cartea amintită, părintele Galeriu spunea că ar fi o “dramă” să-l privim “pe bolnav doar prin trupul lui degradat uitând de sufletul, de spiritul lui care, deşi solidar cu trupul, dispune de alte legi şi o altă rezistenţă”.

Vă recomandăm
Magazin Anacronic

Medicina creştina este aceea care tratează folosindu-se inclusiv de forţele sufletului, care vindecă nu doar prin efortul medicului ci şi prin darul lui Dumnezeu, care abordează boala ca o consecinţă şi reaşează actul vindecării într-un firesc cosmic.

Privesc acum însemnarea pe care am facut-o pe cartea amintita. Este scris: “Manastirea Cernica, 28 februarie 1999” şi mă gândesc că, într-adevăr, pangarul unei mănăstiri este cel mai potrivit loc de unde poţi cumpăra o astfel de carte însă este trist că, după 2000 de ani de creştinism, medicina creştină nu este o disciplină de studiu la şcoală pentru orice medic.

Ştiinţa adevarată nu porneşte de la premisa că le ştie pe toate iar smerenia, care ar trebui să fie firească atât bolnavului cât şi medicului, reclamă şi ea studiul unei astfel de discipline.

Profund creştini în profesia lor, au fost mari savanţi ai lumii precum Medler, Flammarion, Kepler, Ampere, Mendeleev, Galilei, Pascal, Kant, Emerson, Paulescu, Newton, Eddington, Pavlov si Einstein.

În fond, ce înseamnă aceasta? Înseamnă ca pe aceşti oameni, ştiinta învaţată şi aplicată îndelung, toată viaţa lor, nu i-a făcut să uite că sufletul lor poartă pe el pecetea lui Dumnezeu. De aceea, cum spune dr. Pavel Chirilă “sufletul – acea parte subţire, transparentă, puternică, înălţătoare, divină, capabilă de comuniune cu cerul, neobosită, râvnitoare, trează – este mai de preţ decât lumea întreagă”.

Vă aşteptăm cu drag vineri 20 noiembrie, ora 17, la Ateneul Popular “Maior Gheorghe Pastia”, să ne desluşească domnul doctor Pavel Chirilă ce înseamnă medicina creştină azi şi cum altfel ne mai putem lupta cu suferinţele noastre.

Sprijină „Cultura vieții”

Fii alături de noi în efortul de promovare a fundamentelor morale ale societății.

Personal Info

Donation Total: 25€

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here