Lupta pentru viață continuă!

1652

ADEVARATA-EGALITATE copy_resize

Extras din „Zâmbet de copil”, revistă dedicată copiilor cu Sindrom Down și părinților acestora, editată de Asociația Down Art Therapy, Tîrgu-Jiu, judeţul Gorj, www.asociatiaDART.info

Liliana este din Poarta Albă, jud. Constanța. Am cunoscut-o la Mănăstirea Sf. Ioan Casian, de Praznicul Sfinților Martiri Brâncoveni – 16 August 2010. Un prieten, Sandu – fotograf și consătean cu Liliana, mi-a destăinuit că, fiind însărcinată cu al treilea copil, în luna a IV-a, medicii au anunțat-o că pruncul se va naște cu Sindromul Down, rugându-mă să o îmbărbătez. Am început discuția prezentându-i motivele pentru care „medicina modernă” – screeningul, ecografiile și toate procedeele ultrasofisticate, nu fac decât să influențeze negativ evoluția fătului, dar și psihicul, tonusul și sănătatea mamei. Toate aceste tehnici nu fac altceva decât să slăbească încrederea familiei într-o naștere normală, simplă și naturală, încurajând stările de tulburare, neîncredere, chiar deznădejdea, datorată gândurilor privitoare la o viață chinuită lângă un copil cu handicap.

Astfel de aici până la decizia avortului nu mai este decât o chestiune de timp. Mama și familia modernă, secularizată, uneori chiar credincioasă fiind, alege o moarte în chinuri a propriului copil, transformând ad-hoc pântecul propriu în cameră de tortură, de execuție a micuțului fără nici o vină. Astfel ne păcălim conștiința cum că, decât să suferim, mai bine să murim, de parcă Dumnezeu nu trebuie să intre și să existe în această ecuație, iar pruncul, fiind ascuns în pântece și prea mic pentru a striga și a se opune crimei, devine din fruct al dragostei, obiect lepădat de complotul mondial al diavolului împotriva nașterii.

Temerile că pruncii noștri nu vor ieși sănătoși sunt alimentate de aceste proceduri care testează lunar, uneori chiar mai des, ajungând la 12-15 ecografii pe sarcină, proceduri, injectări, teste peste teste, morfologii fetale, examinări de ultimă oră, care, bineînțeles, au o anumită marjă de eroare, greșind diagnosticul (conform cazuisticii). Alimentând o stare de neliniște, disconfort, uneori chiar mare stres și frică de a mai naște, ca să nu mai vorbim și de costurile materiale imense, se pune astfel capac peste menirea interioară și naturală a femeilor creștine de a deveni mame, de a zămisli și a-și crește pruncii natural, simplu și românește.

Adicătelea în timp ce bunicile, străbunicile și stră-străbunicile noastre, timp de 7.500 de ani au născut câte 4-7-10 copii doar cu moașa din sat, iar uneori chiar singure, iar acești copii (bunicii de ieri și de azi) au trăit sănătoși, voioși până la adânci bătrâneți, 80-90 de ani pe picioare cu sapa în mână și crucea în cuget, noi, nevrednici moșteni ai acestei sfințenii, nu putem a zămisli, a purta, a naște, a crește și educa propriile progenituri, dacă nu vedem pe ecranul calculatorului că e sănătos tun, că seamănă perfect cu noi, are ochii și părul pe care-l dorim, (…), (că e băiat sau fată – n.r.). Și asta doar de câteva zeci de ani încoace, pentru că nu mai putem altfel decât să fim familii la modă, în ton cu tehnica și nici nu vrem să ne vorbească lumea ori rudele că păstrăm credința și tradiția vrând să avem mulți copii frumoși, sănătoși, cu frumoasele surprize de altădată de la naștere, când așteptam înfrigurați să vedem de e băiat ori fată, cât e de mare, ce culoare la ten și cu cine seamănă la ochi și păr.

Să ne ierte Dumnezeu, că ne-am lepădat de tradiție, de menire și în cele mai multe cazuri, prin avorturi, anticoncepționale și prezervative, chiar de El.

Așadar în condițiile când fiece consultație și ecografie costă 3-500 de lei, cum să ne mire faptul că medicul ne cheamă la 2 săptămâni ori lunar, mama cu prunc în pântece fiind prezentată precum bolnavii, pacienții, ca având nevoie de tratamente. De fapt suntem folosiți ca niște bieți contribuabili clienți, oi de tuns și de muls, găini de jumulit, naivi care mergem singuri, ori mânați de medici orbi sufletește, să ne legăm cu orice, fără să ne doară capul.

Discutând oarecum în acești termeni cu Liliana, dar și spunându-i că știu 3 gravide, ai căror prunci au fost diagnosticați cu grave probleme Down, dar totuși au ignorat aceste cuceriri ale pseudoștiinței, apelând mai degrabă la rugăciuni către bunul Dumnezeu, sfinte Masluri, dese spovedanii și Împărtășanii. Ducându-și crucea până dincolo de naștere, au învins prognozele care încurajau avortul pruncului, considerat rebut, îngenunchind sorții morții precum numai o adevărată mamă creștină reușește de veacuri pe meleagurile noastre. Toți acești 3 prunci sunt deplin sănătoși, iar mămicile dau slavă lui Dumnezeu.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Interlocutoarea mea, șiroind de lăcrămi la vibranta icoană a Maicii Domnului din Paraclisul Sfinților Români din mănăstire, mi-a mulțumit pentru cuvintele care au încurajat-o
în hotărârea deja luată încă de la zămislire, de a-și duce crucea și a-și strânge și alăpta pruncul la sân, indiferent de consecințe. Am adăugat că voi pune pomelnice la rugăciunile părinților monahi de la Sf. Maslu și Liturghiile pe unde voi merge, ori cunoaște. De asemenea am încurajat-o să facă același lucru personal, căci, precum spune Părintele Cleopa, rugăciunea mamei pentru copiii ei are o putere extraordinară, fiind comparabilă doar cu cea a preotului.

De asemenea, împreună cu colegii, familia și prietenii, am constituit un grup zilnic, ori săptămânal, de comuniune în rugăciune pentru gravide, bolnavi, necredincioși și
vrăjmași. Punctez acest aspect în special pentru a-i întări pe creștinii aflați în situații similare, să strângă rândurile sub stindardul comuniunii prin rugăciune, unii pentru alții – indiferent că se cunosc ori nu, bineînțeles cu blagoslovenie de la duhovnic.

Este extraordinar și se așează peste tine o stare de liniște, de nădejde și de întărire în ispite, când știi că cel puțin 2-3 apropiați, seara, îți pomenesc numele înaintea
milei lui Dumnezeu.

Ștefan al Lilianei s-a născut între Crăciun și Anul nou, este sănătos tun și râde mereu, cred că de noi, cei împovărați artificial de griji ce nu ne aparțin, dar și de sistemele sofisticate ce l-au diagnosticat eronat, aruncând din agonie în extaz o tânără familie dobrogeană cu trei copii. La Mulți Ani!

Notă: Avem nevoie de ajutor, nu material, ci uman, în toată țara, în toate orașele, în special cele reședință de județ, pentru a continua PROIECTUL NAȚIONAL PENTRU VIAȚĂ – proiect național ce s-a extins până acum în 20 de județe.

Acțiunile și programele sunt acum desfășurate pe mai multe planuri ori module:
– Robia Sexualității, Avortul și Anti-Concepționalele, Manipularea mediatică
– Dragostea: de mamă, pentru aproape, de neam și țară, pentru persoana iubită
– Dependența de droguri, etnobotanice. Magazinele morții
– Efectele televiziunii și internetului asupra minții umane
– Valoarea Sufletului
– Jocurile de noroc și patima înavuțirii [pariuri, pokere electronice, loterii]

Vă rugăm să ne contactați la [email protected] sau tel. 0745.049.202


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here