Utilizarea implanturilor contraceptive, asociată cu creșterea avorturilor repetate

1130
0

teenagecontraceptiveshotsFemeile care folosesc implanturi sau injecții contraceptive dupa un avort inițial se afla printre cele cu risc crescut de avort repetat pe termen lung, potrivit unui nou studiu. Studiul extins, realizat in Marea Britanie și publicat online in The Journal of Family Planning and Reproductive Health Care, a constatat ca femeile care au folosit fie implanturi fie injecții contraceptive Depo-Provera erau mai susceptibile de a avea un alt avort la 2-5 ani dupa primul avort, comparativ cu femeile care foloseau alte metode contraceptive.

Contraceptivele reversibile cu acțiune de lunga durata, cum ar fi implanturile și Depo-Provera sunt adesea recomandate femeilor care fac avort.

Autorii studiului atribuie rata crescuta a avorturilor repetate ratei ridicate a intreruperii folosirii contraceptivelor de lunga durata. Motivele intreruperii folosirii implanturilor și metodelor contraceptive injectabile includ efecte secundare, cum ar fi sangerari neregulate și nevoia de inlocuire periodica. Aproximativ o treime din femeile din Marea Britanie au mai mult de un avort.

Autorii au efectuat un studiu retrospectiv, folosind datele din baza de date „Intreruperea sarcinii” a Serviciilor Naționale de Sanatate din regiunea Grampian (Scoția), intre 1997 și 2003. Studiul a luat in considerare factori, cum ar fi varsta, greutațile socio-economice, istoricul obstetric anterior și istoricul sanatații sexuale. Din cele 13 621 de femei care au avut un avort inițial, 23,4 la suta au mai facut unul.

Femeile carora li s-a implantat un contraceptiv dupa avortul inițial, au avut un risc estimat de 1,78 ori mai mare de a repeta un avort, comparativ cu cele care nu au utilizat nici o metoda sau au folosit metode necunoscute sau naturale de contracepție 2 ani de la avortul inițial. (Sursa: Prolife.ie, 15 decembrie 2015; Science Daily, 11 decembrie, The Journal of Family Planning and Reproductive Health Care, 7 decembrie)

Donați pentru Cultura Vieții

Dacă apreciați eforturile noastre de a vă oferi conținut de calitate și inedit, vă rugăm să ne sprijiniți cu o donație, pentru găzduire și traducerile ocazionale.
Puteți dona cu cardul, prin PayPal. Mulțumim!

Personal Info

Donation Total: 10€

LASĂ UN RĂSPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here