Pakistan: De ce va continua căsătorirea copiilor

1133
1

Proiectul legislativ ce propunea ca o fetiţă să nu mai poată fi căsătorită de către familie sub o anumită vârstă a fost respins la avizare de către un corp religios ca nefiind „islamic”, informează Washington Post.

Proiectul viza ca vârsta minimă pentru căsătorie să devină 18 ani, nu 16 ani ca până, şi de asemenea propunea pedepse mai aspre pentru căsătorirea copiilor (child marriage), practică de care sunt afectate circa 20% dintre fetiţe. Legislaţia actuală este blândă şi căsătorirea copiilor se produce frecvent.

Legea a mai fost respinsă şi în 2014, ca fiind „ne-islamică” şi „blasfemiatoare”, de către Consiliul pentru Ideologia Islamică, organism constituţional ce armonizează proiectele din Parlament cu Sharia. Membrii Consiliului consideră că o fetiţă poate fi măritată odată ajunsă la pubertate, lucru ce se poate produce începând cu vârsta de 9 ani.

Donați pentru Cultura Vieții

Dacă apreciați eforturile noastre de a vă oferi conținut de calitate și inedit, vă rugăm să ne sprijiniți cu o donație, pentru găzduire și traducerile ocazionale.
Puteți dona cu cardul, prin PayPal. Mulțumim!

Personal Info

Donation Total: 10€

1 comentariu

 1. TOT CE ESTE ÎN AFARA LUI HRISTOS NU E VOINŢĂ LIBER CONSIMŢITĂ !
  iSLAMICII au fost îngăduiţi de Dumnezeu
  să facem distincţia între a fi liber şi a nu fi liber pentru veşnicie .
  Educaţia şi valorile islamice se aplică din cauza temperamentului educaţional
  a lui Ismael _
  Facerea (Geneza)
  Capitole 21 / 18. Scoală, ridică copilul şi-l ţine de mână, căci am să fac din el un popor mare!”
  Îndepărtarea de adevărul LIBERTĂŢII VEŞNICE datorată complexului de a fi popor dintr-o s c l a v ă a adus educaţia la nivel de sharia . Ei cred că doar respectând legea CU ORICE PREŢ se pot supune lui Dumnezeu !!!

LASĂ UN RĂSPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here