NU Revoluție, ci Restaurație! Să redăm Familiei rolul său originar! Avanpremieră la lansarea programului de Politici Publice al Coaliției pentru Familie

732
0
DISTRIBUIȚI

001Coaliției pentru Familie i s-a reproșat de mai multe ori că prin acțiunea de propunere a unui referendum constituțional încearcă să impună în mod arbitrar voința unui grup, fie le și majoritar, cu privire la componența și rolul familiei. Pentru că, nu-i așa, libertate înseamnă de fapt domnia bunului plac și azvârlirea la gunoi a acelor puncte de referință care au susținut existența societății și i-au asigurat progresul.

Deși mediul virtual și mai ales cel al rețelelor sociale nu este optim pentru discuții savante sau măcar serioase, e bine să subliniem că rolul, locul și definiția familiei nu sunt invenția mișcării pentru familie, ci că ele există de milenii. Din această perspectivă noi nu dorim să reinventăm nimic și mai mult decât atât, RESPINGEM orice ideologizare, orice revoluție precum și orice transformare care nu se bazează pe atenta observare a naturii umane și pe juste rațiuni.

Iată spre exemplu care este Definiția și care sunt Funcțiile Familiei, astfel cum au fost definite de Sociologia clasică:

Familia este un grup de persoane care relaționează în baza unor legături de sânge, căsătorie sau adopție și îndeplinește mai multe funcții:

  1. Funcția de reglator al relațiilor sexuale (ex: interzicerea incestului, impunerea fidelității între soți, interzicerea recunoașterii formelor alternative relațiilor între soți, etc.)
  2. Funcția de procreare: nașterea și creșterea copiilor.
  3. Funcția de socializare: familia este grupul primar optim prin care orice ființă umană asimilează comportamente, limbaj, modele social culturale și se integrează social.
  4. Funcția psiho-afectivă: familia oferă mediul psiho-afectiv cel mai important, echilibrant pentru formarea și afirmarea personalității.
  5. Funcția protectivă: îngrijirea și protecția copilului de către părinți, dar și a oricărui membru al familiei sau a părinților bătrâni de către copii.
  6. Funcția de status social: oferă membrilor săi un status social recunoscut în social și juridic: tată, mamă, fiu, frate, etc.
  7. Funcția economică: familia funcționează ca o unitate cu un buget comun propriu familiei și în multe cazuri și ca unitate producătoare (gospodării proprii, asociații familiale).

Activitatea noastră are ca temei respectarea și cultivarea acestor funcții sociologice care, în mod evident, nu pot fi îndeplinite decât de familia funcțională, întemeiată pe căsătoria bărbat-femeie.

Așadar, nu Revoluție, ci Restaurație. Să redăm Familiei sensul ei originar – iată sensul Coaliției pentru Familie.

Joi, 31 martie, va fi lansat la București programul de politici publice al Coaliției. Vom reveni cu detalii.

Recomandăm cărțile editurii „Anacronic”

LASĂ UN RĂSPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here