Conferință internațională pentru susținerea familiei, în Armenia: peste 150 de experți

892

conferinta pentru familie in etchmiadzin armenia 2016Zilele trecute, in Echmiadzin (Armenia), a avut loc o conferință internațională, menită să sprijine instituția familiei. Tema a fost: „Valorile tradiționale: puncte de referință spirituale și morale ale societății moderne”, informeaza Agentia de stiri Lăcaşuri Ortodoxe®.

Conferința a fost organizată de Fondurile de Caritate pentru Sprijinirea Altarelor Rusesti ale Sfântului Munte Athos, Uniunea Rusa a Femeilor, Biserica Ortodoxă Rusă și Biserica Apostolică Armeană, cu sprijinul Centrului Rus de Știință și Cultură din Erevan.

La discutie, au participat peste 150 de experți, reprezentând autoritățile publice, organizații publice, spirituale și mediul academic, mass-media rusească și armeană, conform unui raport „Blagovest-info”.

Participanții au fost unanim de acord, că astăzi statul și organizațiile religioase este important să lucreze împreună, pentru societate, si să pună în aplicare măsuri specifice, care să insufle copiilor și tinerilor respect pentru instituția familiei.

Experții au mai subliniat, de asemenea, faptul că numai o familie armonioasă și fericită, construită pe fundația spirituală și morală tradițională, poate asigura un viitor pentru societate. Distorsiunea imaginii omului, adoptarea unei idei arbitrare a identitatii de gen, restrângerea drepturilor familiei în educarea copiilor și definirea fundamentelor educației reprezinta amenințări la adresa securității, stabilității societății și a statului.

La finalul conferinței, participanții au adoptat o rezoluție, adresată autorităților publice, organizațiilor publice, mass-mediei din Rusia și Armenia, menționând necesitatea unei campanii sistemice în sprijinirea valorilor spirituale creștine și a tradițiilor morale, culturale și istorice.

Conform publicatiei rusesti Pravoslavie, in același timp, conferința din Echmiadzin a găzduit o expoziție de arhitectura bisericească, care a prezentat obiecte ecleziastice, precum și copii ale unor documente originale, care descriu istoria ridicarii de biserici in Armenia și Rusia.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here