VIDEO O nouă tehnologie permite părinților să-și vadă copiii nenăscuți în imagini foarte clare

1431

Datorită unui progres tehnologic semnificativ, viitorii părinți vor avea posibilitatea să vizualizeze mișcările intrauterine ale propriului copil în imagini video extrem de clare.

În timp ce ecografia a fost și este un lucru obișnuit în toate clinicile de maternitate, începând cu anii 1980, un nou tip de scanare RMN surprinde imagini ale copilului in timpul sarcinii prin secvențe video clare, de o înaltă calitate.

Acest nou tip de scanare RMN a ajuns în atenția publicului după ce un videoclip de 24 de secunde a devenit viral.

Personajul principal din clip este un copil de 20 de săptămâni care se întinde, înghițe, lovește pântecele mamei și trage de cordonul ombilical.

Tratament precoce

Cu toate că tehnica în sine necesită o investiție de aproximativ 10 milioane de lire sterline, ea ar putea duce la depistarea timpurie a eventualelor complicații din timpul sarcinii și la tratarea lor încă dinaintea nașterii copilului.

În cazul ecografiilor, dacă pruncul este foarte activ în timpul scanării, imaginile sunt inutilizabile. Noua tehnică de imagistică utilizează o serie de algoritmi care compensează și completează mișcările fetale rapide.

Echipa din spatele noii tehnologii, iFIND (http://www.ifindproject.com/) speră ca aceasta să fie cât mai curând disponibilă pentru maternitățile din întreaga lume.

Sfințenia Vieții

O astfel de tehnică, popularizată în toată lumea, ar aprinde largi dezbateri în legătură cu limitele, ce-i drept discreționare, ale avortului din fiecare țară, la nivel mondial.

Există țări, precum SUA, unde poti avorta legal un copil de 20 de săptămâni.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

De asemenea, există țări, precum România, unde nu este legal să avortezi un copil de 20 de săptămâni, dar totuși se întâmplă.

Această tehnică ar putea deveni un argument major instrument, cel puțin, pentru scăderea limitelor de avort.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here