VIDEO Studenții de la o universitate catolică, în luptă cu „puiul homofob”

Care poate fi cea mai acută problemă a cursanților unei universități catolice din America? Deschiderea în campus a unui restaurant ai cărui patroni sunt creștini.

Chick-fil-A, un lanț de fast-food cu produse pe bază de carne de pui, foarte popular în Statele Unite, urmează să deschidă un local în campusul Universității Catolice Duquesne din statul Pennsylvania.

Liderii studenților s-au declarat „îngrijorați” de deschiderea restaurantului. Senatul studenților a cerut conducerii universității să reconsidere decizia de închirierea a spațiului către Chick-fil-A care „are o istorie discutabilă în domeniul drepturilor omului și drepturilor civile”.

„Istoria discutabilă” este legată de susținerea pe care patronii lanțului de restaurante au oferit-o de ani mișcării pro-familie și de opoziția lor la așa-zisa „căsătorie” între persoane de același sex.

Și se pare că studenții nu sunt doar îngrijorați, dar chiar le este frică! Frică de puii homofobi, care ar putea pune în pericol eforturile de furnizare a unui mediu sigur pentru comunitatea LGBTQ+ (XFGDRESYTRYGDUJNDKNKLNKC) din universitate.

Aceste lucruri se petrec într-o Universitate catolică. Și-a schimbat Biserica Romei doctrina și nu știm, sau este (încă) un semn al penetrării secularismului până și în instituții de învățământ private, afiliate celei mai mari confesiuni creștine de pe mapamond?!

Duquesne e departe de a fi o instituție minoră – a fost fondată în 1878, are înrolați peste 10.000 de cursanți de liceu și facultate într-un complex de aproape 20 de ha aflat în nordul orașului Pittsburgh.

Sprijină „Cultura vieții”

Fii alături de noi în efortul de promovare a fundamentelor morale ale societății.

Personal Info

Donation Total: 25€

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here