Jurnal de campanie „AlegeViața!” Crochiuri la final de an

1498

Mai sunt doar 18 zile până la Crăciun și campania de informare „AlegeViața!” aflată în al 8-lea an de activitate se apropie de final la colegiul național „Vasile Goldiș” din Arad.

Așa cum fiecare biserică are un hram, cum fiecare om are un înger păzitor, așa și fiecare liceu are o stare anume. La această școală am întâlnit echilibru și armonie, stări prețioase în raritatea lor. Atmosfera generală pe care am simțit-o în școală, între profesori și elevi, între elevi în clasă a fost de echilibru și armonie: nici prea multă presiune pe elev, nici prea puțină, nici indiferență dar nici încrâncenare, nici apatie dar nici revoltă.

Cei care și-au pierdut încrederea în viitorul României poate ar trebui să petreacă măcar o lună într-un astfel de liceu – sunt sigură că există măcar unul în fiecare oraș – și speranța va reveni!

Tinerii sunt extrem de inteligenți, (spre surprinderea unora :)..) citesc și, mai ales, sunt foarte deschiși spre partea spirituală a vieții.

Fiecare zi a fost pentru mine o bucurie. Fiecare oră – plină de miez. Am simțit că nici un cuvânt nu rămâne neînțeles ori suspendat fără rost. Am simțit că se schimbă suflete. Că împreună putem face diferența!

De la dificila discuție despre bolile cu transmitere sexuală și conștientizarea tinerilor că sexul nu e un joc, până la atrocitatea tot mai greu de înțeles a avortului și până la întrebarea esențială asupra rostului omului pe pământ, nici una dintre temele pe care le atingem în cadrul campaniei de informare „AlegeViața!” nu li s-a părut plictisitoare sau de prisos ci dimpotrivă. Părerile pe care mi le-au împărtășit acești tineri absolut minunați în cadrul orei de feed back mi-au confirmat ceea ce eu simțisem: că ceea ce se petrece acolo este esențial pentru devenirea lor ca oameni demni și frumoși la suflet.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Pentru că s-ar putea să nu mă credeți doar așa, pe mine, am să vă povestesc săptămâna viitoare câteva secvențe frumoase care să vă bucure și pe voi.

Până atunci, însă, puteți sprijini ca această lucrarea a noastră pentru tinerii frumoși de azi și de mâine ai României să meargă mai departe, donând în contul Asociației IKON Arad deschis la Banca Transilvania nr. RO46BTRLRONCRT0285292901.

Împreună cu copiii născuți și încă nenăscuți, vă mulțumim pentru sprijin!


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here