Riscuri cardiovasculare la copiii creați în eprubetă

664

Studii anterioare privind copiii născuți prin reproducere asistată au arătat că acești copii prezintă un risc mai mare de probleme cardiovasculare, prematuritate (de două ori mai mare față de sarcina naturală) și greutate la naștere mai mică. Aceste rezultate sunt importante deoarece bebelușii prematuri sau mai mici au o probabilitate mai mare de a dezvolta probleme de sănătate pe termen lung (inclusiv bolile cardiovasculare și diabetul de tip 2).

Stimularea ovariană este frecventă în reproducerea asistată și necesită doze mari de hormon foliculostimulant (FSH) pentru a produce cât mai multe ovule posibil. Cercetătorii susțin că acești stimuli pot diminua rezerva ovariană și pot duce la producția de „ovule de slabă calitate”.

Printre studiile citate se numără un studiu elvețian care a comparat sănătatea cardiovasculară a 65 de copii preșcolari născuți prin tratamente de fertilitate cu sănătatea a 57 de copii concepuți în mod natural. Studiul a constatat că cei născuți prin tratamente de fertilitate aveau „disfuncție vasculară generalizată”, incluzând rigiditate vasculară și arterele carotide mai groase, care pompează sângele la cap și la gât. Acest lucru ar putea duce la un risc mai mare de atac de cord și accident vascular cerebral la vârsta adultă.

Dr. Sherman Silber, un pionier în FIV în Statele Unite, a prezentat rezultatele la Londra la Congresul anual al Societății Internaționale de Abordări Ușoare în Reproducere Asistată (ISMAAR), arătând că sunt necesare peste de 20 de ovule intens stimulate sunt necesare pentru conceperea unui copil, în timp ce doar patru ovule „normale” duc la aceleași rezultat. Potrivit lui Silber, „Hyper-stimularea este o chestiune nebunească, pentru că, în cele din urmă, obții o mulțime de ovule de slabă calitate”. (Genethique.org, 26 aprilie 2018)

Sprijină „Cultura vieții”

Fii alături de noi în efortul de promovare a fundamentelor morale ale societății.

Personal Info

Donation Total: 25€

Provita Media
Asociația Provita Media promovează valorile pro-vita în România: protejarea și respectarea copilului nenăscut, respectarea demnității umane de la concepția naturală până la moartea naturală. Reprezentanții Asociației își propun să contribuie la formarea unei viziuni corecte asupra problemelor ce țin de familie, de educația morală creștină și, în special, asupra celor legate de protejarea copilului nenăscut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here