VIDEO Faceți cunoștință cu Paul Ehrlich, pseudo-savantul șarlatan care a prezis „suprapopularea” lumii

268
0

Renumitul cercetător Paul Ehrlich este în atenția publică de mai bine de jumătate de secol, de la apariția lucrării sale „Bomba Populației” în care prevedea o explozie demografică ce urma să ducă la consecințe catastrofale pentru omenire și mediu.

Așa cum arătam în alt articol, poate că ar trebui să ne prefacem că suntem toți morţi ca să-l „salvăm” pe distinsul profesor de biologie de la Stanford din situaţia jenantă.

Nu numai că nu există suprapopulare dar, conform Națiunilor Unite, dacă ratele actuale ale populației rămân constante, populația lumii va înceta intra în declin undeva între 2050 și 2075.

Se impune deci să căutăm să ne răspundem la o întrebare: de ce un entomolog fără nicio calificare în domeniul științelor sociale a devenit un super-star al demografiei, a primit atâtea distincții și premii și are, încă, o influență atât de notabilă în ciuda faptului că a fost și este atât de evident în eroare cu privire la domeniul pentru care pretinde a fi expert?

Donați pentru Cultura Vieții

Dacă apreciați eforturile noastre de a vă oferi conținut de calitate și inedit, vă rugăm să ne sprijiniți cu o donație, pentru găzduire și traducerile ocazionale.
Puteți dona cu cardul, prin PayPal. Mulțumim!

Personal Info

Donation Total: 10€

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here